Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Η Ανεξάρτητη Κίνηση θα είναι παρούσα με θέσεις και προτάσεις στο ΔΣ

 

Συνάδελφοι/ισσες

 

Μετά τις πρόσφατες εκλογές στον σύλλογό μας, έλαβε τέλος, κατ’ αρχήν, η μακρόχρονη συνδικαλιστική μας ανυπαρξία.

Όπως προβλέπεται από το Καταστατικό, το μέλος που πλειοψήφησε ( Πανταζόπουλος Κ) συγκάλεσε συνεδρίαση, στην οποία κατέθεσε την πρόταση συγκρότησης του προεδρείου του ΔΣ., που περιλάμβανε τα 4 μέλη που εκλέχτηκαν με το.. ενιαίο.. ενωτικό ψηφοδέλτιο  ( ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ). Ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.


Η Ανεξάρτητη Κίνηση θα είναι παρούσα με θέσεις και προτάσεις  στο ΔΣ, προκειμένου:


1. Να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ΔΣ και να καλλιεργηθεί μια συνεχής αμφίδρομη σχέση με  τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς.

2. Να παρεμβαίνει έγκαιρα σε θέματα – ελλείψεις που παρατηρούνται στα σχολεία.

3.    Να «ελέγχει» τη διοίκηση και τις αποφάσεις της.

4.    Να προωθεί  τις αποφάσεις του κλάδου.

Γενικότερα ζητήματα αιχμής που έχουμε μπροστά μας και θα τα θέσουμε στο ΔΣ είναι:

Ø Αξιολόγηση : Στήριξη των σχολείων που ακολουθούν τις αποφάσεις της ΔΟΕ με την προοπτική να προχωρήσουμε σε   Απεργία-Αποχή από την όλη διαδικασία.

Ø Τηλεκπαίδευση: Είναι αντιπαιδαγωγικό μέσο. Δεν έχει καμιά σχέση με τη δια ζώσης διδασκαλία. Και κυρίως δεν γίνεται να χρησιμοποιούμε τα δικά μας  μέσα σε μια διαδικασία που αφορά δραστηριότητα ή απόφαση της πολιτείας.

Ø Αιρετοί: Εκπροσώπους δεν έχουμε στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και με τη συνδρομή μελών του συλλόγου, αυτά λειτουργούν απέναντι στις αποφάσεις της ΔΟΕ και του κλάδου, ακυρώνοντας  την εκπροσώπησή μας.  

Ø Ο εργασιακός μεσαίωνας του νόμου Χατζηδάκη που ακυρώνει στοιχειώδη δημοκρατικά–συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Ήδη με τη σωρεία απογευματινών σεμιναρίων-συναντήσεων παραβιάζεται το εκπαιδευτικό και εργασιακό ωράριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου