Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Απεργία-αποχή μέχρι την τελική νίκη

 

                                                     Τρίτη 2-4-2024


Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που έδωσαν δυναμικό «παρών» στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας την Παρασκευή 29 Μαρτίου.  Το θέμα της Γενικής συνέλευσης ήταν η συνέχιση του αγώνα κατά της αξιολόγησης του Ν 4823/21 μιας και η πλειοψηφία της  ΔΟΕ (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ) ύστερα από την τελευταία δικαστική απόφαση που έβγαλε την απεργία-αποχή παράνομη και καταχρηστική, έκανε πίσω, δεν επαναπροκήρυξε απεργία-αποχή παίρνοντας την ευθύνη και συσπειρώνοντας τη βάση, αλλά επαναλαμβάνοντας τις νομικές ακροβασίες  του Υπουργείου, φόβισε τους συναδέλφους αφού πρώτα τους άφησε ακάλυπτους  στις ορέξεις συμβούλων και διευθυντών.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση τοποθετήθηκε μέσω των εκπροσώπων της και είπε όλη την αλήθεια στους συναδέλφους για τη δικαστική απόφαση, αποκάλυψε με στοιχεία τα ψέμματα και τις απειλές  του Υπουργείου και ξεδίπλωσε τις συνέπειες για το δημόσιο σχολείο, την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών και την παιδαγωγική ελευθερία αν ο κλάδος κάνει πίσω και πέσει στα πλοκάμια των αξιολογητών. Κατόπιν  εισηγήθηκε:

·        την κήρυξη απεργίας-αποχής από τον σύλλογό μας για την άμεση κάλυψη των συναδέλφων

·        την απαίτηση από τη ΔΟΕ να επαναπροκηρύξει απεργία-αποχή

·        να συντονίσουμε τον αγώνα μας  με άλλους συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ, κυρίως την ΕΛΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.

·        Να καλέσουμε την ΑΔΕΔΥ και τη ΔΟΕ να ασκήσουν έφεση στις καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων για τις απεργίες που κήρυξαν.

Η πρότασή μας υπερψηφίστηκε από το σύνολο των συναδέλφων. Μαζί και η κήρυξη στάσεων εργασίας από τον σύλλογό μας, πρόταση του ΠΑΜΕ, το οποίο συμφώνησε με τις προτάσεις μας κι έτσι κατεβάσαμε κοινό ψήφισμα.

Η εισήγηση της ΔΟΕ για στάσεις εργασίας που στην ουσία δεν καλύπτουν από κάθε αξιολογική διαδικασία καταψηφίστηκε.

Η συνέλευσή μας είχε (οριακή έστω) απαρτία, για λίγες όμως ψήφους, δεν καταφέραμε να έχουμε απόφαση για την ολομέλεια των προέδρων όπως προβλέπει το καταστατικό μας.

Είμαστε όμως ικανοποιημένοι γιατί η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν περισσότερη από κάθε άλλη φορά, και οι παρευρίσκοντες, με τους προβληματισμούς τους στις τοποθετήσεις και την υπερψήφιση της πρότασής μας, έδειξαν πως είναι αποφασισμένοι να αντιπαλέψουμε συλλογικά την αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση και όλους τους εκφοβισμούς και τις απειλές του Υπουργείου.

Στην ολομέλεια των προέδρων της ΔΟΕ τη Δευτέρα 1-4,  68 Σύλλογοι ΠΕ κατέβηκαν με απόφαση επαναπροκήρυξης από τη ΔΟΕ της απεργίας-αποχής, έχοντας ήδη εξασφαλίσει πάνω από το 50% των συλλόγων. Ταυτόχρονα, πάνω από 75 Σύλλογοι έχουν αποφασίσει ότι επαναπροκηρύττουν οι ίδιοι, πολλοί έχουν ήδη καταθέσει εξώδικα και άλλοι καταθέτουν.

Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στις ΓΣ και ψήφισαν τη συνέχιση του αγώνα, καταδίκασαν την πολιτική γραμμή της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ_ΔΗΣΥ_ΔΙΚΤΥΟ), που επιχείρησαν να οδηγήσουν τον κλάδο σε παράδοση άνευ όρων, σε ταπείνωση και τέλος στην απογοήτευση. 

Συνάδελφοι, ο αγώνας συνεχίζεται!

Σας καλούμε να υπογράψουμε μαζικά τις δηλώσεις Απεργίας Αποχής που έστειλε η ΔΟΕ, να μπλοκάρουμε κάθε απόπειρα εκβιασμών και πιέσεων από τους αξιολογητές μας και να αντισταθούμε στον μηχανισμό τρομοκράτησης του υπουργείου.

Η συλλογικότητα είναι η δύναμή μας και η μαζικότητα βασική προϋπόθεση για την νίκη

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου