Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Μαζί δώσαμε και θα δώσουμε τους αγώνες μας για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο

 

Συνάδελφοι/σσες

Μεθαύριο την Παρασκευή καλούμαστε με την ψήφο μας να αναδείξουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα πρέπει να διαχειριστεί όλα τα φλέγοντα θέματα του κλάδου μας.

Η μακροχρόνια συνδικαλιστική απουσία πρέπει να κλείσει τον κύκλο της... Το νέο Δ.Σ που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές πρέπει να μετουσιώσει την επιλογή μας για έμπρακτή στήριξη της  Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Η ψήφος μας είναι αυτή που θα καθορίσει την ποιότητα της συνδικαλιστικής μας εκπροσώπησης.Η εκπαιδευτική κοινότητα  να ενώσει τις ανησυχίες και τα αιτήματα με την κοινωνία και τους γονείς των παιδιών μας.

Η ενότητα του κλάδου δεν είναι θέμα τεχνικής φύσης.Χτίζεται πάνω σε κοινούς αγώνες σε θέματα όπως η  αξιολόγηση, τα εργασιακά εκπαιδευτικά  οικονομικά θέματα που μας κατατρέχουν.

Ως Ανεξάρτητη Κίνηση προτάξαμε και προτάσσουμε τις θέσεις του κλάδου ως βασικό συνεκτικό στοιχείο ενός πραγματικά ενιαίου ψηφοδελτίου.

Αρνήθηκαν κάθε συζήτηση γιατί οι προφανείς ιδεολογικές συγκλίσεις αποκατέστησαν την κανονικότητά τους.

Συμπαράταξη ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ, με τον ψεύτικο κίβδηλο τίτλο "ενιαίο – ενωτικό".

Γιατί μαζί ενιαία κι ενωτικά κάνουν πλάτες στην αξιολόγηση της Κυβέρνησης. Γιατί μαζί κι ενωτικά στελεχώνουν τα υπηρεσιακά συμβούλια. Γιατί ενιαία κι ενωτικά είναι εξαφανισμένοι όταν η εκπαιδευτική κοινότητα τους έχει ανάγκη. Γιατί μαζί κι ενωτικά γεύονται τα υπερπολυτελή συνδικαλιστικά «δικαιώματα».

Συνάδελφοι/σσες, σας καλούμε να πάρετε μέρος στις εκλογές και μαζί να δώσουμε τους αγώνες . 

Και με την ευκαιρία αυτή να μεταφέρουμε αυτούσια τη στήριξή μας στην πρόταση-ψήφισμα τα προσχολικής αγωγής.

Ζητάμε τη στήριξή σας για να δυναμώσουν οι φωνές μας, μιας και οι επιθέσεις που δεχόμαστε από την αυταρχική και αναχρονιστική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (αξιολόγηση, ωράριο, μισθοί, τηλεκπαίδευση για πάσα νόσο, εργασιακή εξουθένωση) δεν θα σταματήσουν.

  • Να σταματήσουμε την κατηγοριοποίηση των σχολείων μας
  • Να διεκδικήσουμε τη μείωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών  
  • Να απαιτήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε ασφαλή  κτίρια που αποπνέουν τον αέρα της δημιουργίας και της  παιδαγωγικής ελευθερίας  

Πριν εκτελέσετε το δικαίωμα του να επιλέξετε αυτούς που θα σας εκπροσωπήσουν, βεβαιωθείτε πρώτα αν είναι αυτοί που θα διασφαλίσουν τα παραπάνω. Αν είναι αυτοί που στάθηκαν δίπλα σας στον αγώνα κατά της αξιολόγησης, ή ήταν αυτοί που ενέτειναν τον φόβο και την ανασφάλειά σας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου