Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την ακύρωση της αξιολόγησης

 

Συμπληρώνεται το 1/3  του σχολικού έτους και στην Π.Ε. Καστοριάς  πολλά σχολεία υπολειτουργούν, ιδιαίτερα τα ολοήμερα προγράμματα. Οι ώρες ειδικοτήτων, όπως αυτές εμφανίστηκαν μέσα στο καλοκαίρι ( ιδιαίτερα των Εικαστικών),  έχουν εξαφανιστεί και το ΠΥΣΠΕ  οφείλει να εξηγήσει αυτήν την κατάσταση.

Η περίπου διετής εχθρική έως πολεμική στάση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, συνάντησε την αποφασιστική μας στάση είτε με την απεργία-αποχή είτε με την 24ωρη απεργία, απέναντι σε ένα νόμο – λαιμητόμο της Δημόσιας Εκπαίδευσης, ο οποίος ψηφίστηκε μεσοκαλόκαιρα, για προφανείς λόγους.

Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη και την ακύρωση του νόμου της αξιολόγησης που αποβλέπει στην πλήρη χειραγώγηση του εκπαιδευτικού και στην παράλυση της Δημόσιας Εκπ/σης.

Η απόφαση της ΔΟΕ με το ενιαίο κείμενο, είναι μια μορφή αγώνα, τον οποίο καλούνται να υλοποιήσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων των σχολείων, ως το μόνο κυρίαρχο όργανο του κάθε σχολείου. Στη διαδικασία αυτή αναδείχθηκαν φαινόμενα τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν περιποιούν τιμή για τους εκπαιδευτικούς( ιδιαίτερα τους διευθυντές και τις διευθύντριες) . Ως εκπαιδευτικοί θα  πρέπει να είμαστε στυλοβάτες ενός δημοκρατικού, με παιδαγωγικές αρχές, σχολείο.

Οι απειλές και οι εκβιασμοί βρήκαν – δυστυχώς-  πρόσφορο έδαφος από μεμονωμένες περιπτώσεις μέσα σε σχολεία.

Η με κάθε τίμημα προσπάθεια εφαρμογής της αξιολόγησης, αρκεί να προστατευτεί η «καριέρα» ( τι είναι αυτό;) η διαρροή ανυπόστατων  «πληροφοριών» ( κόκκινα κείμενα, επιστροφή μειλ, κ.τ.λ.) ακυρώνουν τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό μας ρόλο και μας καθιστούν απλά γρανάζια των όποιων πολιτικών επιλογών. Πλούσιοι στο portfolio, αδύναμοι στον ρόλο και την αποστολή μας. Αρεστοί στους εκάστοτε  προϊσταμένους, αδύναμοι στις ανάγκες και τις  απαιτήσεις των μαθητών μας.

Η απουσία συνδικαλιστικής παρουσίας ( δεν αξιοποιήθηκαν κατ’ ελάχιστον  οι συνδικαλιστικές άδειες που προβλέπονται), καθιστά αναγκαία  την άμεση προκήρυξη εκλογών για να ξεφύγουμε από το τέλμα.

  Συνάδελφοι/σσες

Να μείνουμε ενωμένοι, συσπειρωμένοι, συμμέτοχοι - όχι παρατηρητές - και θα  ακυρωθούν οι καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης , τις οποίες με τόσο κυνισμό και ζέση προσπαθεί να επιβάλει το Υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου