Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Όλοι μαζί δίνουμε το «παρών» στην απεργία της 10ης Ιουνίου

 

Συνάδελφοι/σσες

Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση :

  1. Καταργεί το 8ωρο και επιβάλλει τις  50 ώρες εργασίας την εβδομάδα, μέσω των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη αντιμεταρρύθμιση του νομοσχεδίου, που καταργεί την εμβληματικότερη κατάκτηση των εργαζομένων
  2. Ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει ακόμη περισσότερο το δικαίωμα στην απεργία. 
  1. Καταργεί τον εμβληματικότερο και φιλεργατικότερο νόμο στη χώρα μας για τα εργασιακά, τον Ν. 1264/82.  Ουσιαστικά, απαγορεύει την απεργία, αφού για πρώτη φορά, πέρα από το προσωπικό ασφαλείας, καθιερώνεται και το προσωπικό «Ελάχιστης εγγυημένης εργασίας¨»  σε ποσοστό 33,3%. Ταυτόχρονα, παραπέμπει στον Ο.ΜΕ.Δ. τις απεργίες και μέχρι ο μεσολαβητής να αποφασίσει, η απεργία αναστέλλεται..

4. Καταργεί την Κυριακάτικη αργία σε 31 κλάδους κι επιχειρήσεις, μειώνει  την αμοιβή των υπερωριών (αν και όταν αυτές πληρώνονται) και απελευθερώνει τις απολύσεις εργαζομένων.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΣΕΒ και της εργοδοσίας.

Μπροστά σε αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο – λαιμητόμο για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας έχουμε την υποχρέωση να αντιδράσουμε έτσι ώστε να μην κατατεθεί στη Βουλή, να μην ψηφιστεί κι αν ακόμη ψηφιστεί, να ανατραπεί.

Οι αγώνες μας δε θα σταματήσουν αν δεν καταργηθεί, ακόμα κι αν ψηφιστεί.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δίνουμε το «παρών» στην απεργία της 10ης Ιουνίου και στα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας για να βροντοφωνάξουμε:


  • Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και την απεργία
  • Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις
  • Όχι στην κατάργηση του Σ.ΕΠ.Ε.
  • Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας


ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ


Περιφερειακή  Ενότητα  Καστοριάς   ώρα 11:00πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου