Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

ΟΧΙ στους υποβιβασμούς και τις συγχωνεύσεις των σχολείων μας- Καταργούμε την αξιολόγηση- ΑΜΕΣΗ προκήρυξη εκλογών στον Σύλλογό μας

 

ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΙ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ


Σε μια ακόμη χρονιά και ενώ η πανδημία, δυστυχώς , καλπάζει, η κυβέρνηση όχι απλά δεν πήρε και δεν παίρνει κανένα μέτρο για την πλήρη εκπαιδευτική κάλυψη και  υγειονομική θωράκιση των σχολείων, (όπως ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα, ο συστηματικός έλεγχος των σχολείων από τον ΕΟΔΥ, πρόσληψη επαρκούς και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας κ.α),  παρά προχωρά σε συνεχείς πράξεις και αποφάσεις σε βάρος της Δημόσιας εκπαίδευσης.

Είναι αποκαλυπτικό  το γεγονός ότι ενώ συμπληρώνεται το 1/3 της σχολικής χρονιάς, στην Π.Ε. Καστοριάς πολλά σχολεία υπολειτουργούν, ιδιαίτερα τα ολοήμερα προγράμματα. Οι ώρες ειδικοτήτων, όπως αυτές εμφανίστηκαν μέσα στο καλοκαίρι ( ιδιαίτερα των Εικαστικών),  έχουν εξαφανιστεί και το ΠΥΣΠΕ  οφείλει να εξηγήσει αυτήν την κατάσταση.

Τώρα, πριν  να είναι αργά, Τοπική αυτοδιοίκηση, συνδικαλιστικά σωματεία και  γονείς να ακυρώσουμε την εκπαιδευτική υποβάθμιση που προτείνει η  ΔΠΕ Καστοριάς ( συγχωνεύσεις-καταργήσεις-υποβιβασμοί) , η οποία θα έρθει να προστεθεί στον γενικότερο οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της περιοχής μας  και τέλος να απαιτήσουμε την πλήρη κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ

Η περίπου διετής εχθρική έως πολεμική στάση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, συνάντησε την αποφασιστική μας στάση, είτε με την απεργία-αποχή, είτε με την 24ωρη απεργία, απέναντι σε έναν  νόμο  λαιμητόμο της Δημόσιας Εκπαίδευσης, ο οποίος ψηφίστηκε μεσοκαλόκαιρα, για προφανείς λόγους.

Η ΔΟΕ παρά τις αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και τις τοποθετήσεις των προέδρων στην Ολομέλεια που πραγματοποιήθηκε αποφάσισε να μην επαναπροκηρύξει την απεργία-αποχή. Μια μορφή αγώνα που βοήθησε τον κλάδο να συσπειρωθεί απέναντι στην πρωτοφανή επίθεση του Υπουργείου. Καλούμε τον σύλλογό μας να απαιτήσει την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής από την ΔΟΕ.

Το ενιαίο κείμενο, είναι η παρούσα μορφή αγώνα, τον οποίο καλούνται να υλοποιήσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων των σχολείων, ως το μόνο κυρίαρχο όργανο του κάθε σχολείου. Στη διαδικασία αυτή αναδείχθηκαν φαινόμενα τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν περιποιούν τιμή για τους εκπαιδευτικούς( ιδιαίτερα τους διευθυντές και τις διευθύντριες) .

Ως εκπαιδευτικοί θα  πρέπει να είμαστε στυλοβάτες ενός δημοκρατικού και με παιδαγωγικές αρχές σχολείο.

Οι απειλές και οι εκβιασμοί βρήκαν, δυστυχώς, πρόσφορο έδαφος από μεμονωμένες περιπτώσεις μέσα σε σχολεία.

Η  με κάθε τίμημα προσπάθεια εφαρμογής της αξιολόγησης, αρκεί να προστατευτεί η «καριέρα» ( τι είναι αυτό;) η διαρροή ανυπόστατων  «πληροφοριών» ( κόκκινα κείμενα, επιστροφή μέιλ, κ.τ.λ.) ακυρώνουν τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό μας ρόλο και μας καθιστούν απλά γρανάζια των όποιων πολιτικών επιλογών. Πλούσιοι στο portfolio, αδύναμοι στον ρόλο και την αποστολή μας. Αρεστοί στους εκάστοτε  προϊσταμένους, αδύναμοι στις ανάγκες και τις  απαιτήσεις των μαθητών μας. Το πλέον τραγικό και ανεπίτρεπτο είναι ότι δ/ντες και δ/ντριες παραβλέπουν τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.

Μέσα σε όλα αυτά προστέθηκε και η πλήρης  απουσία συνδικαλιστικής παρουσίας ( δεν αξιοποιήθηκαν κατ’ ελάχιστον  οι συνδικαλιστικές άδειες που προβλέπονται), με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να βιώνουν μόνοι τους την πολεμική του υπουργείου.

Πρέπει το συντομότερο δυνατόν να ξεφύγουμε από το τέλμα αυτό και η μόνη λύση είναι η ΑΜΕΣΗ  προκήρυξη εκλογών στον Σύλλογό μας.

 Συνάδελφοι/σσες

Να μείνουμε ενωμένοι, συσπειρωμένοι, συμμέτοχοι - όχι παρατηρητές - και θα  ακυρωθούν οι καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης , τις οποίες  με τόσο κυνισμό και ζέση προσπαθεί να επιβάλλει το Υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου