Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ενημέρωση

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ
Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Την Πέμπτη 23-10, στο γραφείο του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ, ύστερα από αίτημα της Ανεξάρτητης Κίνησης με ημερομηνία 20-10-14. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:
1.   Συμμετοχή του συλλόγου μας στην πρωτοβουλία σωματείων  Π.Ε. για συλλογή υπογραφών υπεύθυνης δήλωσης και οργάνωση του αγώνα κάτω από την Απεργία-Αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και στη συνέχεια η ΔΟΕ.

2.   Λήψη πρωτοβουλίας από τη μεριά του Συλλόγου μας για τη διοργάνωση  συλλαλητηρίου στην Κοζάνη την Πέμπτη 23 του Οκτώβρη 2014 ύστερα από το κάλεσμα της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Συνεργασία με την ΕΛΜΕ Καστοριάς, τους συλλόγους Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ Δυτ. Μακεδονίας.

3.   Λειτουργία του blog.


Αποφασίστηκε:


1.   Η εισήγηση της Ανεξάρτητης Κίνησης ήταν η παρακάτω:

                                                                            Προς το Δ.Σ. του Συλλόγου  Εκπ/κών Π.Ε. Καστοριας

Συνάδελφοι, στη χθεσινή συνεδρίαση (22-10-14) το Δ.Σ. της ΔΟΕ επαναπροκύρηξε την απεργία-αποχή, συνεχίζοντας τον αγώνα για το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης. Θεωρούμε όμως πως από τη μεριά της  ΔΟΕ δεν έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες έτσι ώστε να οργανωθεί συλλογικά ο αγώνας κατά της αξιολόγησης κάτω από αυτή τη μορφή του αγώνα. Έτσι η αντίσταση απέναντι στην αξιολόγηση να παραμένει μια προσωπική υπόθεση αποδυναμώνοντας έτσι την αντίσταση του κλάδου. Θα πρέπει να οργανωθεί μια εκστρατεία ενημέρωσης των συναδέλφων και στήριξης της απεργίας-αποχής. Κάτω απ’αυτές τις συνθήκες προτείνουμε τη συμμετοχή του συλλόγου μας στην πρωτοβουλία συλλόγων Π.Ε. στη δράση:«Δεν Αξιολογώ – Δεν αξιολογούμαι». Προτείνουμε τη συλλογή των υπογραφών πρώτα των συνδικαλιστικών στελεχών του Συλλόγου μας και ακολούθως των μελών στην παρακάτω υπεύθυνη δήλωση ή σε όποια άλλη μορφή υπεύθυνης δήλωσης θα αποφασίσει το Δ.Σ.

«Δεν Αξιολογώ – Δεν αξιολογούμαι»
ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΣΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
Οι εκπαιδευτικοί που υπογράφουμε παρακάτω, δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην Απεργία-Αποχή που έχουν κηρύξει Α.Δ.Ε.Δ.Υ.–Δ.Ο.Ε. από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (Π.Δ. 152/13) των εκπαιδευτικών αλλά και αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου η οποία πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (Ν. 4024/11, Ν. 3848/10, Ν. 4142/13, Ν. 3679/10).
Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε:
·        Την αυτοαξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας
·        Να αξιολογηθούμε ή να αξιολογήσουμε
Στη συνέχεια, παραθέτουμε τη λίστα με τα ονόματα των συναδέλφων που έχουν ήδη υπογράψει και που ανέρχονται σε 410 μέχρι σήμερα.
Τα μέλη του Δ.Σ.
Τάνια Κορμά, Κώστας Παπαδάμος, Κώστας Χατζηφωτιάδης»



Η πρόταση της Ανεξάρτητης Κίνησης καταψηφίστηκε από την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ με την αιτιολογία πως μια τέτοια δράση θα πρέπει να ξεκινήσει από τη ΔΟΕ. Αποφασίστηκε να σταλεί μια επιστολή προς τη ΔΟΕ με την οποία να ζητάμε να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια και να οργανώσει εκστρατεία ενημέρωσης των συναδέλφων για την Απεργία-Αποχή.
2.   Το δεύτερο θέμα ήταν λίγο αργά για να συζητηθεί γιατί το συλλαλητήριο είχε διοργανωθεί από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ την ώρα που γινόταν η συνεδρίαση. Σε ερώτησή μας γιατί η καθυστέρηση, πήραμε την απάντηση πως γίνανε η κατάλληλες ενέργειες από την μεριά του προεδρείου για επικοινωνία με την ΕΛΜΕ και τους αντίστοιχους συλλόγους στην Κοζάνη χωρίς όμως αποτέλεσμα.

3.     Το αίτημά μας για ελεύθερη «χρήση» του blog (συνδιαχείρηση) απ’ όλες τις παρατάξεις βρήκε την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ να διαφωνούν. Θεωρούν πως μόνο οι αποφάσεις του Συλλόγου και της ΔΟΕ πρέπει να αναρτώνται στην πρώτη σελίδα και πως η κάθε παράταξη έχει το δικό της blog  στο οποίο θα μπορεί να γίνεται σύνδεση από το blog του Συλλόγου. Επειδή η πάγια θέση μας είναι πως το blog είναι όλων των συναδέλφων και πως θα πρέπει να αναρτώνται όλες οι επιστολές στην πρώτη σελίδα εφόσον φυσικά είναι ενυπόγραφες, συμφωνήσαμε το θέμα του blog να συζητηθεί σε άλλη συνεδρίαση ή καλύτερα στη Γενική Συνέλευση όπου οποιαδήποτε πρόταση θα τεθεί για ψήφιση στο «σώμα».

1 σχόλιο:

  1. Κουράγιο ....πιστεύω ότι οι κόποι σας θα αποδώσουν καρπούς σιγα- σιγα, εμείς οι Μάχιμοι, Απλοί εκπαιδευτικοί, είμαστε ΜΑΖΙ ΣΑΣ έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε Προσπάθειά σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή