Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, όσον αφορά την εγκύκλιο του Υπουργείου με αρ. 10940/20-10-14   

Σύμφωνα με την εγκύκλιο :
 "α) Μέχρι 29/10/2014 κάθε Διευθυντής σχολικής μονάδας ή Εργαστηριακού Κέντρου (πρώην Σ.Ε.Κ.) και κάθε Προϊστάμενος ολιγοθέσιου δημοτικού ή Προϊστάμενος νηπιαγωγείου καταχωρίζει και επιβεβαιώνει στην πλατφόρμα αξιολόγησης (https://www.iep.edu.gr/evaluation)τα στοιχεία της οικείας σχολικής μονάδας, του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης και των Σχολικών Συμβούλων από τους οποίους προβλέπεται να αξιολογηθούν, σύμφωνα με το Π.Δ. 152/2013."


Επειδή υπάρχει σύγχυση λόγω του ότι πολλοί συνάδελφοι δεν είναι ενήμεροι, σας ενημερώνω πως αυτή η "διαδικασία" μέσω της οποίας ξεκινάει η αξιολόγηση των διευθυντών και των προϊσταμένων των νηπιαγωγείων και των ολιγοθέσιων δημ. σχολείων, έχει "παγώσει". Σχετική ενημέρωση μπορείτε να δείτε ΕΔΩ
Φυσικά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε (το Υπουργείο  περιμένει να τελειώσουν οι εκλογές των αιρετών για να μην πληγούν οι υποψήφιοι αιρετοί των προσφιλών του παρατάξεων), είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν τη διαδικασία αφού διασφαλίσουν πως θα συνεχίσουν να ελέγχουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Συνάδελφοι ΠΡΟΣΟΧΗ!!! η ΔΟΕ δεν ακούει τις φωνές τις βάσης που ζητάνε συντονισμό και προγραμματισμό βήμα-βήμα της αντίστασης. Δεν δέχεται να ενημερώσει τους συναδέλφους για την Απεργία-Αποχή και να οργανώσει τον κλάδο έτσι ώστε όλοι οι συνάδελφοι να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πως κάτω από την "ομπρέλα" της Απεργίας-Αποχής δεν συμμετέχω στη διαδικασία της Αξιολόγησης, δεν αξιολογώ ούτε αξιολογούμαι (σας έστειλα σχετική ενημέρωση)
Οι λόγοι είναι προφανείς! Η Ανεξάρτητη Κίνηση ακόμη περιμένει απάντηση από την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για Έκτακτο Δ.Σ. παρουσία των διευθυντών και των Προϊσταμένων. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) 
Πρέπει όλοι οι διευθυντές να τεθούν προ των ευθυνών τους! Ή θα γίνουν αξιολογητές-"καρατόμοι" πειθήνια όργανα του Υπουργείου, ή θα συνταχτούν με τον μαχόμενο εκπαιδευτικό  και το όραμά του για ένα ελεύθερο και δημοκρατικό σχολείο. Δεν υπάρχει μέση οδός!
Η Ανεξάρτητη Κίνηση έχει αποδείξει πως τα λόγια τα κάνει πράξεις. Έτσι τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας που προέρχονται από την Ανεξ. Κίνηση υπέγραψαν την Υπεύθυνη Δήλωση, αρνούνται να αξιολογήσουν και να αξιολογηθούν. Όπως επίσης και συνάδελφος διευθυντής μέλος της Ανεξ. Κίνησης δήλωσε πως αρνείται να συμμετάσχει σ' αυτή τη διαδικασία.  
Συνάδελφοι, διώξτε το φόβο! δεν θα τους αφήσουμε να μας λυγίσουν! ο αγώνας κατά της αξιολόγησης δεν είναι προσωπική υπόθεση, όσο και να θέλουν να μας απομονώσουν και να μας διασπάσουν σπέρνοντας αμφιβολίες και συκοφαντώντας πρωτοβουλίες της βάσης δεν θα τα καταφέρουν! 

Το μέλος της Ανεξ. Κίνησης και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας
Τάνια Κορμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου