Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες
Η αξιολόγηση άρχισε!
Αυτή τη στιγμή η απεργία-αποχή  που κήρυξε  η ΔΟΕ (αρ. πρωτ. 1201 της 31/10/2014) από 2/11/2014, μας καλύπτει «από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης -αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (Ν 4024/11, Ν 4142/13, ΠΔ 152/13, Ν 3848/10, Ν 3679/10)»

Τι σημαίνει απεργία-αποχή;

Σημαίνει ότι απέχουμε από συγκεκριμένο έργο. Δεν είναι στάση εργασίας. Εκτελούμε όλα τα υπόλοιπα καθήκοντά μας (διδακτικά και άλλα διοικητικά και εκπαιδευτικά), εκτός από αυτά που σχετίζονται με τις διαδικασίες της αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης.
Η τελευταία απόφαση της ΔΟΕ με αρ. πρωτ. 1207 10/11/2014 αναφέρει: «Η απεργία – αποχή τους καλύπτει, δε διατρέχουν κανένα πειθαρχικό κίνδυνο με το να μην συμμετέχουν στην όποια διαδικασία αξιολόγησης. Επίσης δεν τίθεται θέμα παρακράτησης χρημάτων αφού εκτελούν πλήρως το εκπαιδευτικό τους έργο και όλα τους τα καθήκοντα ως εκπαιδευτικοί. Απέχουν μόνο από τις διαδικασίες φάρσα που υλοποιεί σε καθεστώς νομικά έωλο το Ι.Ε.Π.»

Πιο συγκεκριμένα για την προσωπική αξιολόγηση:
 Οι Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων 
·        Δεν επιβεβαιώνουμε τα στοιχεία στην πλατφόρμα αξιολόγησης. Δεν υπάρχει λόγος ούτε να μπούμε στην πλατφόρμα. Όσες κατά λάθος  επιβεβαίωσαν μπορούν να σταματήσουν τη διαδικασία  χωρίς να κάνουν τίποτε περαιτέρω.
·        Σύμφωνα με τη δεύτερη φάση από 12/11/2014 αρχίζει η ηλεκτρονική υποβολή του portfolio ( προσωπικού φακέλου) των αξιολογούμενων. Δεν ανεβάζουμε ΤΙΠΟΤΕ  και  καλούμε και τους άλλους  συναδέλφους Προϊσταμένους  να μην ανεβάσουν ηλεκτρονικά το φάκελό τους, προκειμένου να υπάρξει ενιαία συλλογική στάση και ευθύνη  σύμφωνα   με την απόφαση του Σωματείου μας.
·        Σε  τυχόν ενόχλησή μας από επίδοξους αξιολογητές (η οποία δεν προκύπτει αν δεν έχουμε κάνει τα παραπάνω βήματα), δηλώνουμε  ότι  απέχουμε από κάθε διαδικασία αξιολόγησης   επειδή συμμετέχουμε στην απεργία-αποχή  που κήρυξε  η ΔΟΕ (αρ. πρωτ. 1201 της 31/10/2014). Με την ίδια απόφαση καλυπτόμαστε, έτσι ώστε κανένας αξιολογητής να μη μπει στο σχολείο μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου