Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Συνεχίζουμε την αντίσταση. Δεν συμμετέχουμε στις αξιολογικές διαδικασίες!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Τις τελευταίες εβδομάδες εντάθηκε η πίεση από τη μεριά της διοίκησης για την ολοκλήρωση του χρονοδιαγράμματος που έβαλε το Υπουργείο για την αξιολόγηση. Ο κλάδος μας αντιστέκεται σθεναρά υπερασπίζοντας το δημόσιο σχολείο και την ποιότητα της εκπαίδευσης. Μεγάλο ποσοστό συναδέλφων δήλωσε απεργία-αποχή σύμφωνα με την απόφαση της ΔΟΕ, αρνούμενοι να συμμετέχουν σε μια διαδικασία που θα οδηγήσει στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και θα πλήξει καίρια  την ίδια την ουσία του εκπαιδευτικού λειτουργήματος, χειραγωγώντας τη συνείδησή του έλληνα δασκάλου και υπονομεύοντας την παιδαγωγική ελευθερία και ανεξαρτησία του, βασικές προϋποθέσεις της ύπαρξης και λειτουργίας τουΔημόσιου Σχολείου.

Τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014, η συντριπτική πλειοψηφία των προϊσταμένων των Nηπιαγωγείων της Διεύθυνσής μας κατέθεσε στο Διευθυντή Εκπαίδευσης πρακτικά συμμετοχής στην απεργία-αποχή που κήρυξε η ΔΟΕ. Δηλώσανε κι επίσημα την άρνησή τους να συμμετέχουν σ’ αυτή τη διαδικασία αναλογιζόμενοι τα δεινά που θα φέρει στο δημόσιο σχολείο.

Παρ’ όλα  αυτά οι πιέσεις από τη μεριά της διοίκησης συνεχίζονται.

Αυτή τη φορά ζητήθηκε από τις Προϊσταμένες να καταθέσουν στο γραφείο του Διευθυντή υπογεγραμμένο το αποδεικτικό παραλαβής της κλήσης του Διευθυντή για το προαξιολογικό στάδιο. Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το ηλεκτρονικό μήνυμα που έχει σταλεί από το Γραφείο των Σχολικών Συμβούλων με το οποίο η Σύμβουλος καλεί τις προϊσταμένες νηπιαγωγούς να συμπληρώσουν το έντυπο «ΠΡΟΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ» τονίζοντας πως: «θα πρέπει να το προσκομίσουν στο γραφείο μας ανεξάρτητα με την συμμετοχή τους στην διαδικασία της αξιολόγησης».

Μάλλον χρειάζεται να θυμίσουμε άλλη μια φορά πως οι Συνάδελφοι δηλώσανε απεργία-αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία και το «ανεξάρτητα με την συμμετοχή τους στην διαδικασία της αξιολόγησης» είναι σχήμα οξύμωρο. Από τη μια δεν συμμετέχω και από την άλλη το καταθέτω;

Απανωτές κλήσεις δέχονται και οι Διευθυντές και Προϊστάμενοι Δημοτικών Σχολείων να το ξανασκεφθούν και να προσέλθουν στην προαξιολογική διαδικασία. Φαίνεται πως η Διοίκηση δεν αφουγκράζεται το κλίμα που επικρατεί στα Δημόσια σχολεία.

Μετά απ’ όλα αυτά, ζητάμε από το Διευθυντή Εκπαίδευσης και τους Σχολικούς Συμβούλους να σεβαστούν τους αγώνες του κλάδου. Να σεβαστούν την απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων να απέχουν από κάθε αξιολογική διαδικασία. Να σεβαστούν τον αγώνα του μάχιμου εκπαιδευτικού που μοχθεί καθημερινά να φέρει σε πέρας κάτω από δυσμενείς συνθήκες το δύσκολο έργο του.

Καλούμε τους αξιολογητές μας να στρέψουν την προσοχή τους στις ελλείψεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα σχολεία σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Να απαντήσουν στους γονείς που ακόμη περιμένουν παράλληλη στήριξη για τα παιδιά τους.

Αν είναι τόσο σημαντικό για τον Διευθυντή και τους Συμβούλους να αποδείξουν στους ανωτέρους τους πως κάνανε ό,τι περνούσε απ’ το χέρι τους για να προχωρήσει η αξιολόγηση, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας το βεβαιώνει αυτό με αυτή την επιστολή.

Καλούμε τους Διευθυντές, τους/τις Προϊσταμένες να μην προβούν σε καμία ενέργεια από τη στιγμή που δηλώσανε απεργία-αποχή.

Επικροτούμε για άλλη μια φορά τον αγώνα που δίνουν όλοι-ες μαζί για ένα ελεύθερο και δημοκρατικό σχολείο.

Επικροτούμε και στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν όλοι οι συνάδελφοι δηλώνοντας με την υπογραφή τους ότι απέχουν από τη συζήτηση στους συλλόγους διδασκόντων, όταν το θέμα αφορά την αξιολόγηση.

Ο αγώνας σε όλους τους Συλλόγους μέλη της ΔΟΕ συνεχίζεται και η πλάστιγγα γέρνει προς το μέρος μας. Σε πολλές περιοχές η άρνηση είναι καθολική. Ζητάμε από τη ΔΟΕ να συγκεντρώσει στατιστικά στοιχεία και να τα δώσει στη δημοσιότητα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι συνάδελφοι ότι σ’ αυτό τον αγώνα δεν είναι μόνοι.

Το δικαίωμα στο σχολείο της Δημοκρατίας, της Αξιοκρατίας, της Αξιοπρέπειας και της Συνεργασίας είναι αδιαπραγμάτευτο!

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου