"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν"
Μενέλαος Λουντέμης

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ - ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ! ! !

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣΣυναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Ο κλάδος μας, κυρίως τα τελευταία χρόνια των μνημονιακών πολιτικών, καθημερινά βάλλεται.

- Η συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου αποτελεί μια πραγματικότητα. Τα τελευταία χρόνια χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας σε α/θμια και β/μια εκπαίδευση.

- Εκατοντάδες σχολεία βάλανε λουκέτο με πρόσχημα την ποιότητα στην εκπαίδευση. Γνωρίζουμε όμως καλά πως γίνανε θυσία στο βωμό των περικοπών που επιτάσσει η πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας. 

- Χάθηκε η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε όλα τα επίπεδα.

- Με μισθούς πείνας και εξαθλίωσης καλούνται να ανταπεξέλθουν οι Έλληνες εκπαιδευτικοί.

- Τα σχολεία μας αδειάζουν από μόνιμους εκπαιδευτικούς και γεμίζουν με συναδέλφους με εξαρτημένη εργασία, με μισθούς πείνας, ανασφάλιστους, ταλαιπωρημένους και φοβισμένους.- Στόχος των μνημονιακών πολιτικών η ανατροπή των εργασιακών μας σχέσεων  με την αύξηση του ωραρίου απασχόλησης και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

-Τα σχολεία μας συνεχίζουν να αιμορραγούν οικονομικά, μην μπορώντας πλέον να εξυπηρετήσουν βασικές τους ανάγκες.

- Η  αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που είχε προγραμματιστεί και οργανωθεί με κάθε τρόπο από την πυραμίδα της διοίκησης με βάση τις εντολές της τρόικας, θα αποτελούσε προθάλαμο για εκατοντάδες απολύσεις συναδέλφων μας. Ο αγώνας μας ήταν ισχυρός και πολυμέτωπος κι έτσι ακυρώσαμε τα σχέδιά τους. Η επαγρύπνηση όμως συνεχίζεται.

-Στελέχη της εκπαίδευσης όπως Δ/ντές Εκπ/σης, Σχολικοί Σύμβουλοι, Δ/ντές Σχολείων αλλά και συνδικαλιστικά στελέχη, αντίθετα με τις αποφάσεις του κλάδου μας και την επιθυμία του συνόλου των συναδέλφων, στάθηκαν απέναντι μας και συμμετείχαν στη διαδικασία της αξιολόγησης, από φόβο μην χάσουν τα προνόμιά τους και τα οικονομικά οφέλη που απορρέουν από την ιδιότητά τους. 

Συνάδελφοι,

- Οφείλουμε να προστατέψουμε τον κλάδο μας από τις δυνάμεις που συνεργάστηκαν κατά καιρούς με τις πολιτικές ηγεσίες και τον εξαθλίωσαν.

- Οφείλουμε να αλλάξουμε πολλά, τόσο στους τοπικούς Συλλόγους, όσο και στην Ομοσπονδία.

- Οφείλουμε να βάλουμε τις βάσεις για άμεση δημοκρατία, για ελεύθερα ψηφοδέλτια, τόσο στη βάση του κλάδου, όσο και στην κορυφή.

- Οφείλουμε να μπούμε μπροστάρηδες και να ανατρέψουμε μνημονιακές πολιτικές που οδήγησαν στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Μπορούμε αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας…

-Θεωρούμε πως ο Κλάδος μας μόνο Ενωμένος και Ισχυρός μπορεί να αγωνιστεί, να διεκδικήσει και να πετύχει.


-Επιδιώκουμε την αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας των συνδικαλιστικών ηγεσιών, μέσα από το πρίσμα της Αξιοπιστίας, της Διαφάνειας, της Σύνθεσης και της Ενότητας.

-Παραμερίζουμε τις κομματικές παρατάξεις, καθώς εξαρτώνται άμεσα από τους πολιτικούς τους φορείς και κατά συνέπεια είναι δέσμιες πολιτικών σκοπιμοτήτων.

-Δεν αφορίζουμε αλλά αντίθετα σεβόμαστε την πολιτική ιδεολόγια του κάθε ατόμου.

-Διαμορφώνουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας μέσα από την ελεύθερη συμμετοχική διαδικασία των συναδέλφων σε ανοικτές συνελεύσεις.

-Πιστεύουμε και Αγωνιζόμαστε για μια Ισχυρή Δημόσια Εκπαίδευση, για ένα Δημόσιο και Σύγχρονο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο με επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό και με τις κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές.

-Πορευόμαστε πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Κλάδου μας και Δρούμε για να αποκτήσει ο Έλληνας Εκπαιδευτικός την κοινωνική και οικονομική αναγνώριση που του αναλογεί.


-Δεν δεσμευόμαστε από κανέναν κομματικό φορέα.
              
         
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Την Τετάρτη στις 3 του Ιούνη,  στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, καλούμαστε όλοι να παραβρεθούμε για να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για την πορεία του Συλλόγου και της Δ.Ο.Ε.
Καλούμαστε να ψηφίσουμε για το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και για τους αντιπροσώπους που θα αναδείξουν το νέο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στην 84η Γ. Συνέλευση  του κλάδου μας που έχει προγραμματιστεί για το χρονικό διάστημα 21-24 Ιουνίου στην Αθήνα.
Στο χέρι μας είναι να ανατρέψουμε το συνδικαλιστικό κατεστημένο που οδήγησε τον κλάδο στην αδράνεια και στην απαξίωση των Συλλόγων και του συνδικάτου από τη μεριά των συναδέλφων.
Στο χέρι μας είναι να παραμερίσουμε όλους εκείνους που υποτίθετο ήτανε η «φωνή» μας και δεν ήτανε τίποτε άλλο παρά κομματικοί και παραταξιακοί εγκάθετοι με στόχο τη χειραγώγηση και τον έλεγχο.

Ήρθε η ώρα ν’ ακουστεί η δική μας φωνή! 


 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ - ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ! ! !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου