"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν"
Μενέλαος Λουντέμης

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Ευχαριστήρια επιστολή της Ανεξάρτητης Κίνησης


                   
                                    

                                                        Καστοριά 4-11-2016
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε και μας τιμήσατε με την ψήφο σας στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου, για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, εκλέγοντας αιρετό από την Ανεξάρτητη Κίνηση το Σταύρο Μπέλλο, με αναπληρωτή του το Θωμά Καρανικόλα.


Η επίθεση που δέχεται το δημόσιο σχολείο τα τελευταία χρόνια των μνημονίων, της εργασιακής ανασφάλειας, της συρρίκνωσης του εισοδήματος των εργαζομένων και της βαθιάς κοινωνικής κρίσης, κάνει επιτακτικότερη την ανάγκη μιας ουσιαστικής εκπροσώπησης των συναδέλφων.


H διασφάλιση των αρχών της αξιοκρατίας, της ισονομίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης στο υπηρεσιακό συμβούλιο είναι πρωταρχικό μέλημά μας καθώς και ο αγώνας για ένα σχολείο δημοκρατικό, χωρίς ιεραρχική δομή, με ελεύθερη σε αυτό πρόσβαση για όλα τα παιδιά χωρίς κριτήρια και κατατάξεις.


Είναι μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνουμε αλλά ακόμη μεγαλύτερη η αποφασιστικότητά μας να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας για το καλό των συναδέλφων και του δημόσιου σχολείου.


Ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος. Το δημόσιο σχολείο έχει να αντιμετωπίσει νέες αντιεκπαιδευτικές πολιτικές. Σας καλούμε να σταθούμε όλοι μαζί απέναντι σ' αυτή την επίθεση. Η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη είναι η μόνη ελπίδα.Από την Ανεξάρτητη Κίνηση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου