"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν"
Μενέλαος Λουντέμης

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Μειώσεις από 2 ως 83 ευρώ στους μισθούς του Δημοσίου
Μειωμένους θα δουν τους μισθούς τους οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με τις περικοπές να ξεκινούν από τα 2 ευρώ και να φτάνουν έως και τα 83 ευρώ λόγω των αλλαγών στον υπολογισμό των εισφορών κύριας σύνταξης από την 1η Ιανουαρίου του 2016. 
Η νέα εγκύκλιος με την οποία θα επιβάλλεται η εισφορά 6,67%, στο σύνολο των αποδοχών που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι με το νέο μισθολόγιο είναι έτοιμη. 
Η κράτηση θα επιβάλλεται στα επιδόματα θέσης, αλλά όχι στις έκτακτες απολαβές (π.χ. από συμμετοχή σε επιτροπές), ενώ αποκλείστηκε η ασφαλιστική κράτηση και στα ποσά των υπερωριών, που δεν αποτελούν συντάξιμες αποδοχές.  
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι νέες κρατήσεις δεν θα χρεωθούν στις 27 Δεκεμβρίου, γιατί ήδη οι αποδοχές των υπαλλήλων εκκαθαρίστηκαν από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών με τις παλιές εισφορές τους, καθώς δεν υπάρχει επίσημη απόφαση. Όμως, οι κρατήσεις στους μισθούς του Ιανουαρίου θα γίνουν αναδρομικά, με τη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου.
Ειδικότερα, όσον αφορά στους πτυχιούχους Π.Ε και Τ.Ε κατηγορίας με 26 ως 38 χρόνια υπηρεσίας, χωρίς επίδομα θέσης και ανθυγιεινό, η μείωση θα κυμανθεί από 14 έως 23 ευρώ.
Από την άλλη, όσοι παίρνουν επίδομα θέσης, το οποίο είναι
  • για τους τμηματάρχες 290 ευρώ
  • για τους προϊσταμένους 350 ευρώ
  • για τους προϊσταμένους διευθύνσεων 450 ευρώ
θα δουν το ποσό που λαμβάνουν να μειώνεται κατά 46 ευρώ.
Στους γενικούς διευθυντές που λαμβάνουν και το υψηλότερο επίδομα θέσης των 1.000 ευρώ, η μείωση θα φτάσει τα 83 ευρώ.
Αντίθετα, αύξηση που κατά μέσο όρο θα είναι τα 4 ευρώ θα λάβουν οι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι χωρίς πτυχίο (Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης), χωρίς ανθυγιεινό επίδομα. Όσοι όμως λαμβάνουν μεγαλύτερο ποσό λόγω ανθυγιεινού επιδόματος που είναι 150 ευρώ, θα έχουν και αυτοί απώλειες στα ποσά που θα λάβουν.
Αναλυτικά οι κρατήσεις ανάλογα με τους μισθούς, τα έτη και την εκπαίδευση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου