Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Υπουργός: Δεν μπορώ να πω ότι θα υπάρχουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών




“Υπάρχει υπόσχεση (σ.σ. από τους θεσμούς), αλλά δεν μπορώ να σας πω τους αριθμούς, ότι θα υπάρχουν και διορισμοί που θα γίνουν λόγω του πλεονασματικού προϋπολογισμού και με τα λεφτά τα κανονικά του κρατικού προϋπολογισμού”.
Τη δήλωση αυτή έκανε στη σημερινή συνέντευξη τύπου  (εδώ τα πρακτικα της Συνέντευξης) ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου , δίνοντας έτσι  νέα  διάσταση στην εξαγγελία του πρώην υπουργού  Ν. Φίλη για 20.000 διορισμούς , απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου «αν υπάρχει σχεδιασμός και χρονοδιάγραμμα για μόνιμους διορισμούς».
Το θέμα των μόνιμων διορισμών, όπως γνωρίζετε καλά, έχει σχέση και με τις συνεννοήσεις που κάνουμε με τους θεσμούς, είπε ο υπουργός και σημείωσε τα εξής:
-Αυτή τη στιγμή μετά από τις προσπάθειες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας και της δικής μας, μπαίνει για πρώτη φορά γραπτά στο κείμενο της συμφωνίας, η ανάγκη για νέους διορισμούς.
-Εμείς θεωρούμε ότι αν δεν προχωρήσουμε σε νέους διορισμούς, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά από όσα λέμε, διότι δεν μπορεί ένα εκπαιδευτικό σύστημα να εξαρτάται από το θεσμό των αναπληρωτών, όχι από τους ίδιους τους αναπληρωτές, αλλά από το θεσμό, για τους λόγους που νομίζω καταλαβαίνετε.
-Τώρα, με αυτή τη λογική βεβαίως υπάρχει σχεδιασμός, χρονοδιάγραμμα όμως για να σας είμαι απολύτως ειλικρινής, δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο μετά την ολοκλήρωση των αντίστοιχων συζητήσεων.
πηγή: esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου