Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοίνωση για την απόφαση-πρόταση της ΚΕΔΕ για τη μεταφορά δομών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμπεριλαμβανομένων και των Νηπιαγωγείων.

 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ



                                                                                                            17-12-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 1 ως 3 Δεκέμβρη, βγήκε απόφαση-πρόταση από την πλειοψηφία των συνέδρων, για τη μεταφορά συγκροτημένων δομών στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Από το κείμενο της απόφασης:

Προτείνεται:«Μεταφορά συγκροτημένων δομών στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι υπάλληλοι των υπηρεσιών αυτών θα υπάγονται διοικητικά στο Δήμο, αλλά θα διατηρούν όλα τα δικαιώματα των υπαλλήλων του αντίστοιχου φορέα… Ενδεικτικά παραδείγματα παρόμοιας αποκέντρωσης κατά το παρελθόν, είναι η μεταφορά των προνοιακών δομών (παιδικοί σταθμοί) και των αθλητικών κέντρων στους Δήμους. Ενδεικτικά, τέτοιες κρατικές δομές, που προτείνουμε να μεταφερθούν διοικητικά στην πρωτοβάθμια τοπική διοίκηση, είναι οι ακόλουθες: Κοινωνικά ιδρύματα, τα νηπιαγωγεία, τα γραφεία ΟΑΕΔ και οι υπηρεσίες του ΟΣΚ…».
Διαβάστε: http://www.kedke.gr/?p=16242

Την εποχή των μνημονίων όπου οι εκπαιδευτικές δομές δέχονται ισχυρά πλήγματα από τις πολιτικές του Υπουργείου, προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση του χρέους και όχι των αναγκών των πολιτών που εξαθλιώνονται χρόνο με το χρόνο και χάνουν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα όπως το δικαίωμα στην πρόσβαση στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

Αυτού του είδους η αποκέντρωση που επιδιώκουν στην εκπαίδευση και που ξεκινάει από το Νηπιαγωγείο, έχει σαν στόχο όλες τις σχολικές μονάδες σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Ανήκει στη φιλοσοφία μιας πολιτικής όπου όλες οι κοινωνικές δομές είναι εμπορεύματα. Αυτή η πρόταση γίνεται από τους γνωστούς θιασώτες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και γίνεται καθαρά για λόγους κερδοσκοπικούς.

Για να συντηρήσουν οι Δήμοι αυτές τις δομές θα κάνουν ότι κάνουν με τους Παιδικούς Σταθμούς. Θα ζητήσουν από τους γονείς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Θα υπάρξει εργασιακή επισφάλεια για τους εκπαιδευτικούς, καθώς οι σχέσεις εργασίας του προσωπικού των Δήμων είναι κάθε λογής, πέρα από μόνιμες και σταθερές.

Εύλογα είναι και τα παρακάτω ερωτήματα:
  • Πώς θα διαμορφώνονται τα αναλυτικά προγράμματα; Θα είναι ενιαία για όλα τα παιδιά της χώρας;
  • Θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για μόρφωση τα παιδιά των μεγάλων αστικών κέντρων με αυτά των δυσπρόσιτων περιοχών;

Φυσικά οι απαντήσεις είναι γνωστές, γι' αυτό η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπ/κών Καστοριάς δηλώνει την αντίθεσή της στην απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε.

Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να αντιταχτεί σε μια τέτοια εξέλιξη.

Καλούμε το Σύλλογο Εκπ/κών Π.Ε. Καστοριάς και την Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς να δηλώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια αυτών που θέλουν το δημόσιο σχολείο στα χέρια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. να πάρει θέση με δυναμική παρέμβαση.

Το Υπουργείο να απαντήσει άμεσα στην Κ.Ε.Δ.Ε.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε:
  • Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Εκπαιδευση για όλα τα παιδιά, ενταγμένη σε ενιαίο δεκατετράχρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό.
  • Μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών.
  • Κατάργηση της προαιρετικότητας του ολοήμερου νηπιαγωγείου και επαναφορά της προηγούμενης δομής.
  • Ίδρυση νέων δομών Ειδικής Αγωγής στα Νηπιαγωγεία καθώς και στελέχωση των ήδη υπαρχουσών.

Θα αγωνιστούμε μαζί με τους γονείς για ένα Ενιαίο, Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο, με ίσες ευκαιρίες πρόσβασης για όλα τα παιδιά.



Από την Ανεξάρτητη Κίνηση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου