Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση

Συνάδελφοι/σσες
Είναι αλήθεια ότι η παράταξη αυτή εισήγαγε νέα ήθη και αρχές στο συνδικαλιστικό κίνημα, άγνωστα στην περιοχή της Καστοριάς μιας και για δεκαετίες ολόκληρες τα  διοικητικά συμβούλια αποτελούσαν την αποκλειστική προνομία-ιδιοκτησία των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ εναλλάξ.
Το διαφορετικό που έφερε η  Ανεξάρτητη Κίνηση το «ομολογεί» η τελευταία ανακοίνωση της ΔΑΚΕ για τη συγκρότηση του Δ.Σ.
Πράγματι ως πρώτη δύναμη η Ανεξάρτητη Κίνηση, στις προηγούμενες εκλογές και με μεγάλη μάλιστα διαφορά ψήφων, έδειξε περίσσια διαλλακτικότητα και συλλογικότητα και πρόταξε  εξ αρχής την αντιπροσώπευση ΟΛΩΝ των παρατάξεων στο προεδρείο ( γραμμένο στα πρακτικά). Το αν η αντιπροσώπευση θα γινόταν με  κάποια εναλλαγή ή όχι ήταν για μας δευτερεύον ζήτημα,  γιατί διανύαμε μια περίοδο που τα μνημόνια  έπεφταν βροχή, η αξιολόγηση-καρατόμηση ήταν επί θύρας η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών-διευθυντικών  στελεχών βρίσκονταν σε  πλήρη «αφωνία».  Κατά συνέπεια το πρωτεύον για την κίνηση ήταν η άμεση συγκρότηση - δραστηριοποίηση του Δ.Σ., με απόφαση διατυπωμένη στα πρακτικά και όχι ως συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, όπως συνέβη στο παρελθόν ( 2013-2015 ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ).
Τα όσα άλλα εμπεριέχονται στην ανακοίνωση δεν μπορούν να απαντηθούν από τη μεριά μας γιατί έχουν να κάνουν με ευκαιριακούς τακτικισμούς και όχι με σταθερές, φερέγγυες, συνδικαλιστικές πρακτικές.
Συνάδελφοι/σσες
Ως Ανεξάρτητη κίνηση εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς όλους/ες, που μας εμπιστεύθηκαν για ακόμα μία φορά και ως αδέσμευτη παράταξή   την αναδείξατε και πάλι  στην κορυφή του συνδικαλιστικού κινήματος στην Καστοριά ( 2η δύναμη).
Η εμπιστοσύνη σας μας γεμίζει με αίσθημα ευθύνης να συνεχίζουμε αδιάκοπα τον αγώνα για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των Εκπαιδευτικών και την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης.
Δεσμευόμαστε πως θα συνεχίζουμε να καταθέτουμε προτάσεις πάντα μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του Κλάδου για την ποιοτική αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου και συνάμα να παλεύουμε  για τα δίκαια αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος.

Με σταθερότητα σε αξίες και ιδανικά αλλά και με τη μαχητικότητα ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ενωμένοι στα κοινά μας προβλήματα, για ένα ουσιαστικό και πραγματικά ισχυρό  δημόσιο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου