Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Συγκρότηση νέου Δ.Σ. του Συλλόγου


Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

     Έγινε χθες, Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, η προβλεπόμενη από το καταστατικό του συλλόγου, συνάντηση των εκλεγμένων μελών του Δ.Σ. με σκοπό τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα.
    Η Πρόταση της Ανεξάρτητης Κίνησης ήταν αυτή που διατυπώθηκε στο παρελθόν και έμπρακτα και με συνέπεια στήριξε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή, διαπαραταξιακό προεδρείο και ετήσια εναλλαγή των θέσεων, προέδρου και γραμματέα, έτσι ώστε να απεικονίζεται η εκλογική βούληση του κλάδου αλλά και να εκφράζεται μια συνοχή που τόση πολύ ανάγκη έχει ο κλάδος τώρα και ίσως αύριο περισσότερο. Άλλωστε, το εκλογικό αποτέλεσμα με την ισχνή πρωτιά της ΔΑΚΕ και την πρόταση των συναδέλφων για κοινό ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές, συνηγορούσαν σ’ αυτό.
    Η ΔΑΚΕ πρότεινε να εκλέξει η ίδια πρόεδρο για δύο έτη, αφού κατάφερε να πάρει την πλειοψηφία στις εκλογές. Τα μέλη των άλλων παρατάξεων  (Ελεύθεροι Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί, ΔΗΣΥ) στήριξαν την πρότασή της για διετή προεδρεία της και ανάληψη άλλων θέσεων ευθύνης (ταμίας, γραμματέας) από τις υπόλοιπες παρατάξεις.
    Δυστυχώς, και παρά το γεγονός της ομολογουμένως γόνιμης θητείας των δύο συναδέλφων που ανέλαβαν τη θέση του προέδρου την προηγούμενη διετία, δε συγκροτήθηκε διαπαραταξιακό Διοικητικό Συμβούλιο με βάση τη δυναμική των παρατάξεων όπως αποτυπώθηκε στις εκλογές. Δυστυχώς, η συνεργασία δεν είναι πάντα αυτονόητη.
    Η Ανεξάρτητη Κίνηση εξέφρασε τη διαφωνία της και δε δέχτηκε να αναλάβει, υπό αυτούς τους όρους, κάποια από τις θέσεις που της προτάθηκαν. Με συνέπεια παρέμεινε στη θέση που υποστήριξε στο παρελθόν και την οποία στήριξε έμπρακτα τα δύο προηγούμενα χρόνια. Η συνέπεια των λόγων και των πράξεων  μας αποτέλεσαν και θα αποτελούν την πυξίδα της συνδικαλιστικής ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ πορείας μας.
   Τέλος, ως Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καστοριάς υποσχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους/ισσες ότι θα βοηθήσουμε το νέο Δ.Σ. και από τη θέση των απλών μελών.
   Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλα τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου.

   Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας είναι η εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΒΟΛΤΣΗ  ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΑΛΕΑ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΠΑΤΡΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΩΡΑΙΑ - ΣΤΕΦΑΝΙΑ 
ΜΕΛΗ:  ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΑΔΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
             ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ  ΘΩΜΑΣ

            ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΒΑΡΒΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου