"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν"
Μενέλαος Λουντέμης

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση


Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
     Σας ενημερώνουμε πως την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, συνεδρίασε το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) Καστοριάς με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Επικύρωση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης
Επικυρώθηκε χωρίς καμία διόρθωση το πρακτικό της προηγούμενης συνεδρίασης.
2. Επανεξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών που αποσπάστηκαν από άλλα ΠΥΣΠΕ.
Το ΠΥΣΠΕ εξέτασε το αίτημα που υπέβαλλαν οι συναδέλφισσες Βούλγαρη Β. και Μαζγαλτζίδου Δ. για να επανεξεταστούν οι αιτήσεις τοποθέτησής τους. Έτσι οι συναδέλφισσες τοποθετούνται ως εξής:
·         Μαζγαλτζίδου Δ.: Δ.Σ. Νεστορίου & Δ.Σ. Κολοκυνθούς
·         Βούλγαρη Β.: 10ο Δ.Σ. Καστοριάς & 2ο Δ.Σ. Καστοριάς
Ως μέλη του ΠΥΣΠΕ υπερψηφίσαμε το αίτημα των δύο συναδέλφων, αφού έτσι ικανοποιούνται σοβαροί προσωπικοί και οικογενειακοί λόγοι, με δύο όμως επιφυλάξεις:
α. Τονίσαμε πως οι δύο περιπτώσεις είναι πανομοιότυπες με άλλες, τις οποίες λίγες μέρες νωρίτερα ο Πρόεδρος του συμβουλίου αρνούνταν να θέσει σε συζήτηση, υποστηρίζοντας πως δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία. Τι άλλαξε άραγε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;
β. Η δεύτερη επιφύλαξη έγκειται στο γεγονός πως τοποθετούνται συνάδελφοι σε σχολεία που λίγες εβδομάδες νωρίτερα υπήρξαν λειτουργικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αναγκαστικά έπρεπε να μετακινηθούν σε άλλες σχολικές μονάδες. Θεωρούμε λοιπόν πως εφόσον προέκυψαν λειτουργικά κενά, για ηθικούς αλλά και ουσιαστικούς λόγους, θα έπρεπε πρώτα να ερωτηθούν οι εκπαιδευτικοί που υποχρεώθηκαν σε μετακίνηση από την οργανική τους θέση, όπως προβλέπεται άλλωστε και από το άρθρο 14 του Π.Δ. 50/1996.
3. Απόσπαση εκπαιδευτικού ΠΕ70 Δασκάλων στο Τμήμα Υποδοχής Μαθητών του 9ου Δ.Σ. Καστοριάς.
Αποφασίστηκε η απόσπαση της συναδέλφισσας Κοκκαλένιου Αφροδίτης από την Τ.Ε. του 6ου Δ.Σ. Καστοριάς στο Τ.Υ. του 9ου Δ.Σ. Καστοριάς. Αυτό το αίτημα δεν υπερψηφίστηκε από εμάς για συγκεκριμένο λόγο: το κενό του συγκεκριμένου σχολείου δε δόθηκε μαζί με τα άλλα στη συνεδρίαση που έγινε στις 14/9, παρόλο που το είχαμε επισημάνει ότι υπάρχει ανάγκη, καθώς ενημερωθήκαμε πως το Τ.Υ. του 9ου Δ.Σ., βρίσκεται σε αναστολή. Όταν ζητήσαμε να δούμε την απόφαση της αναστολής  ειπώθηκε πως δεν υπάρχει τέτοια, «αλλά θα βρίσκεται σε αναστολή επειδή… δεν υπάρχει η δυνατότητα να μας σταλεί για φέτος άλλος συνάδελφος». Λίγες μέρες αργότερα μετά την από 18/9 αίτηση της ενδιαφερόμενης, το Τ.Υ. σταμάτησε να είναι σε αναστολή και το κενό εμφανίστηκε. Αποτελεί πάγια θέση μας πως όλα τα κενά πρέπει να είναι σε γνώση όλων των ενδιαφερομένων.
4. Τροποποίηση τοποθέτησης αναπληρώτριας εκπαιδευτικού σε Τ.Ε. και τροποποίηση διάθεσης αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ΠΕ32.
Τροποποιήθηκε η τοποθέτηση της συναδέλφισσας Βασιλικής Κεχαγιά από το ΕΕΕΕΚ Άργους Ορεστικού στο Τ.Ε. του 6ου Δ.Σ. Καστοριάς. Ακόμη διατίθεται η συνάδελφος Ουρανία Λαγού ΠΕ32, για 12 ώρες, στο Τ.Ε. του 6ου Δ.Σ. Καστοριάς.
5. Τοποθέτηση εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγών που βρίσκεται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς.
Αποφασίστηκε η τοποθέτηση στο Νηπιαγωγείο των Αμπελοκήπων της συναδέλφισσας Μαρίας Σταύρου, η οποία βρισκόταν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ.
6. Τροποποιήσεις διαθέσεων- Συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικών.
Τροποποιούνται οι τοποθετήσεις και οι συμπληρώσεις ωραρίου των παρακάτω εκπαιδευτικών ως εξής:
Βελισσαρίου Ελ. ΠΕ05.: Δ.Σ. Κωσταραζίου 4 ώρες, Δ.Σ. Τοιχιού 2 ώρες, 9ο Δ.Σ. Καστοριάς 4 ώρες, 5ο Δ.Σ. Καστοριάς 4 ώρες, 6ο Δ.Σ. Καστοριάς 2 ώρες.
Σπυροπούλου ΠΕ05: Δ.Σ. Κολοκυνθούς 2 ώρες, 3ο Δ.Σ. Καστοριάς 4 ώρες, 7ο Δ.Σ. Καστοριάς 2 ώρες, 9ο Δ.Σ. Καστοριάς 2 ώρες, 10ο Δ.Σ. Καστοριάς 4 ώρες.
Πάτρα Ν. ΠΕ06: 3ο Δ.Σ. Καστοριάς 15 ώρες, Δ.Σ. Οινόης 5 ώρες, 5ο Δ.Σ. Καστοριάς 3 ώρες.
7. Ανάθεση υποχρεωτικής υπερωριακής διδασκαλίας σε 1/θ Δ.Σ.
Αποφασίστηκε η ανάθεση υποχρεωτικής υπερωριακής απασχόλησης στη συνάδελφο Στεργιανή Αναστασοπούλου, Προϊσταμένη του 1/θ Δ.Σ. Ασπροκκλησιάς.
8. Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70.
Αναγνωρίστηκε η συνάφεια των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών που κατατέθηκαν από τις συναδέλφισσες Γεωργάκη Αργ. και Τσαγγοπούλου Θ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Θεωρούμε πως το γεγονός ότι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς, μας… προειδοποίησε (και όχι απείλησε), «πως θα ήταν καλό από δω και πέρα να προστατεύσουμε λίγο τον εαυτό μας» ήταν μια ακόμη άτυχη στιγμή για τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ. Φαίνεται πως κάποιοι δεν εννοούν να καταλάβουν πως το ΠΥΣΠΕ είναι ένα συλλογικό όργανο, όπου όλα τα μέλη του είναι ισότιμα μεταξύ τους, η συζήτηση των θεμάτων γίνεται με διάλογο και οι αποφάσεις λαμβάνονται όπως ορίζουν οι διατάξεις των νόμων. Είναι εμφανέστατο πως θα ένιωθαν πιο άνετα αν  οι αποφάσεις λαμβάνονταν από ένα μονοπρόσωπο όργανο.
Το χειρότερο όμως και συνάμα το πιο στενάχωρο ήταν η αντίδραση ή μάλλον η μη αντίδραση των υπόλοιπων μελών του Συμβουλίου, τα οποία άκουγαν τις … φιλικές προτροπές του Διευθυντή προς ένα μέλος του ΠΥΣΠΕ, χωρίς να αρθρώσουν ούτε μια λέξη. Πραγματικά λυπούμαστε πολύ!!!

                                                Ο αιρετός της Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Π.Ε.

                                                                         Μπέλλος Σταύρος                


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου