Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Περί λειτουργικών υπεραριθμιών


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
θέλω να σας ενημερώσω πως ως αιρετός της Ανεξάρτητης Κίνησης Καστοριάς, από την αρχή της διαδικασίας προσδιορισμού των  λειτουργικών υπεραριθμιών και των λειτουργικών κενών, διαφώνησα και διαφοροποιήθηκα με τη λογική και τον τρόπο που αυτός γίνεται. Επέμεινα πως η εξέταση των στοιχείων πρέπει να γίνει με παιδαγωγικά κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε σχολικής μονάδας και όχι με τρόπο λογιστικό, όπως υπαγορεύεται από το Π.Δ. 79/2017.
Θεωρούμε πως ήταν εφικτός στόχος να υπάρχει σε κάθε εξατάξιο σχολείο ο/η Διευθυντής/ντρια και εφτά ΠΕ70, καθώς και να αποφευχθεί  ο υποβιβασμός κάποιων σχολικών μονάδων,την ώρα που άλλα ολιγοθέσια σχολεία επανδρώνονταν με τόσο μεγάλη γενναιοδωρία. Τέλος επιμείναμε να δoθούν όλα τα κενά για να μη χρειαστεί κάποιοι συνάδελφοι να παραμείνουν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ.
Επειδή είμαστε στο μέσο αυτής της πολύ σημαντικής διαδικασίας δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο, αυτή τη στιγμή.

                                                                                  Μπέλλος Σταύρος
                                                          Αιρετός της Ανεξάρτητης Κίνησης Καστοριάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου