Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Ενημέρωση


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
σας ενημερώνουμε πως την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, συνεδρίασε το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) Καστοριάς με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
  • 1ο Θέμα: Επικύρωση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης.
Επικυρώθηκε χωρίς καμία διόρθωση το πρακτικό της προηγούμενης συνεδρίασης
  • 2ο  Θέμα: Ανάθεση διδασκαλίας σε εκπαιδευτικούς που διατέθηκαν από τη ΔΔΕ Καστοριάς, για συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου .
Λαμβάνοντας υπόψη τις αιτήσεις με τις προτιμήσεις καθώς και τις ώρες για τις οποίες έγινε η διάθεσή τους από τη ΔΔΕ Καστοριάς, τοποθετούνται οι συνάδελφοι ΠΕ07 Γερμανικών ως εξής:
ΜΑΚΡΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 4ο Δ.Σ. Καστοριάς για 2 ώρες.
ΜΠΑΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 5ο Δ.Σ. Καστοριάς για 4 ώρες.

  • 3ο  Θέμα: Προσωρινές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών που διατέθηκαν εξ ολοκλήρου από τη ΔΔΕ- Διάθεση εκπαιδευτικών για συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου.
Οι συναδέλφισσες ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, που διατέθηκαν εξ ολοκλήρου από τη ΔΔΕ Καστοριάς, τοποθετούνται και συμπληρώνουν το ωράριό τους ως εξής:
ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ Δ.Σ. Μεσοποταμίας 17 ώρες, Δ.Σ. Οινόης 3 ώρες.
ΚΙΚΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ Δ.Σ. Μεσοποταμίας 8 ώρες, 1ο Δ.Σ. Μανιάκων 3 ώρες, 3ο Δ.Σ. Άργους Ορεστικού 3 ώρες, 4ο Δ.Σ. Καστοριάς 3 ώρες, Δ.Σ. Ασπροκκλησιάς 3 ώρες (!!!)

  • 4o Θέμα: Κάθε άλλο θέμα που θα προταθεί.
Δεν προτάθηκε και δε συζητήθηκε κανένα άλλο θέμα.

Πέρα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποια άλλα ζητήματα που και εμείς πληροφορηθήκαμε κατά τη διάρκεια του συμβουλίου.
Ø  Αναμένεται τις επόμενες μέρες, να γίνει προκήρυξη για προσωρινή κάλυψη της κενούμενης θέσης του Υπεύθυνου Σχολικών Δραστηριοτήτων.
Ø  Σύμφωνα με την ενημέρωση του Διευθυντή, αναμένεται, άμεσα, να αποσπαστούν δύο συνάδελφοι  από άλλο ΠΥΣΠΕ (!)της Περιφέρειάς μας,  οι οποίοι θα καλύψουν κενά που έχουν προκύψει σε σχολεία, λόγω μακροχρόνιων αναρρωτικών αδειών.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Για ακόμη μια φορά θέσαμε στα μέλη του ΠΥΣΠΕ τον προβληματισμό μας  για τον τρόπο λειτουργίας του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και κατά πόσο κάποιοι παίρνουν στα σοβαρά τις αποφάσεις που αυτό λαμβάνει. Συγκεκριμένα  θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό πως ο Διευθυντής και πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ, έχει προχωρήσει, με δική του απόφαση, σε μετακίνηση συναδέλφισσας σε  άλλο σχολείο, παρόλο που το ΠΥΣΠΕ είχε απορρίψει αυτή του την εισήγηση και  κατά πλειοψηφία αποφάσισε  ακριβώς το αντίθετο! Αν και από το νόμο  έχει αυτό το δικαίωμα, θεωρούμε απαράδεκτο να μην αποδέχεται την απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου, επιβάλλοντας  τη δική του θέση και άποψη, δημιουργώντας έτσι τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας στην ομαλή, εύρυθμη και δημοκρατική  λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Επίσης ενημερώσαμε όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ, για την πρωτοφανή ενέργεια του Διευθυντή να μην επιτρέψει να παρευρεθούν τα μέλη του Δ.Σ., στη συνάντηση των νηπιαγωγών με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου. Πρόκειται για γεγονός που πρέπει να προβληματίσει όλους τους συναδέλφους. Δε θα επεκταθούμε περισσότερο καθώς αναμένεται για το θέμα αυτό ανακοίνωση από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας.


                                                                               Μπέλλος Σταύρος
                                                        Αιρετός της Ανεξάρτητης Κίνησης Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου