"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν"
Μενέλαος Λουντέμης

Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση


                                                                                            Καστοριά, 21/1/2018
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Γινόμαστε, δυστυχώς, δέκτες αρνητικότατων σχολίων για  τις απροειδοποίητες επισκέψεις σε σχολικές μονάδες του Διευθυντή Π.Ε. Καστοριάς, που συνοδεύονται συνήθως από παρατηρήσεις και  παρεμβάσεις, με ύφος που δε συνάδει σε καμία περίπτωση σε κάποιον που διευθύνει οργανισμό σχετικό με την εκπαίδευση.  Με εφόδους που θυμίζουν τους επιθεωρητές εκείνων των χρόνων που ο κλάδος δε θέλει να θυμάται,  επιχειρείται  η επιβολή της σίτισης να γίνεται εντός της σχολικής μονάδας, όλων των παιδιών,  ακόμη και σε περιπτώσεις που οι Σύλλογοι Διδασκόντων έχουν αποφασίσει, ότι οι δομές της σχολικής μονάδας, δεν το επιτρέπουν.
Ενώ σε όλη την Ελλάδα τα γεύματα μοιράζονται και στη συνέχεια όσα παιδιά μένουν στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα, τρώνε τα γεύματά τους και οι μαθητές που σχολάνε παίρνουν το γεύμα τους για να σιτιστούν στο σπίτι,  στην Καστοριά ο Διευθυντής Π.Ε. προσπαθεί να επιβάλλει, η σίτιση να γίνεται εντός σχολικής μονάδας ανεξαιρέτως, με κάθε τρόπο, όπως να ‘ναι, ακόμη και βγάζοντας θρανία στους διαδρόμους.
Και όλα αυτά την ώρα που ο αρμόδιος Υπουργός έχει δηλώσει στη Βουλή πως «…νομίζουμε ότι πρέπει να αφήσουμε την ίδια τη ζωή να ρυθμίσει ορισμένα πράγματα που υπερβαίνουν Υπουργικές Αποφάσεις οι Νόμους. Η μεγάλη πλειοψηφία τρώει τα γεύματα τους στα σχολεία, ένα ποσοστό τα παίρνει στο σπίτι, το βασικό είναι ότι αυτά τα γεύματα ικανοποιούν το στόχο…». (https://www.youtube.com/watch?v=PC_oE60Mhmg από 3:01 έως 4:05).
Επειδή η σίτιση όλων των μαθητών στο σχολείο, έχει αντικειμενικές δυσκολίες και προεκτάσεις που άπτονται διατάξεων υγειονομικού ενδιαφέροντος,  υπενθυμίζουμε ότι αν οι Σύλλογοι Διδασκόντων θεωρούν πως οι δομές του σχολείου δεν επιτρέπουν την σίτιση όλων των μαθητών εντός της σχολικής μονάδας, μπορούν να συνεδριάσουν και να κάνουν χρήση του πρακτικού που έχει αποστείλει η Δ.Ο.Ε. από 10/10/2017, μέσω των Δ.Σ., στα σχολεία όλης της χώρας.
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Καστοριάς  δεν μπορεί να κάνει πως δεν ξέρει, δε είδε , δεν άκουσε… Καλεί τον Διευθυντή Π.Ε. να σταματήσει να επισκέπτεται τις σχολικές μονάδες απροειδοποίητα  και να ενημερώνει, πριν τις επισκέψεις του. Άλλωστε οι στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας, το επιβάλλουν. Επίσης να σταματήσει να ασκεί πιέσεις για τα σχολικά γεύματα και να σεβαστεί τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, όπου αυτές υπάρχουν. Προτείνει επίσης το Δ.Σ., σε συνεργασία με τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς, να ασχοληθούν  άμεσα με το θέμα και να παρθούν συγκεκριμένες  αποφάσεις, πριν η κατάσταση εκτραχυνθεί ακόμη περισσότερο.

Με την ελπίδα πως οι τελευταίοι αυτοί μήνες να είναι εύκολοι για όλους…

                                                                                   Ανεξάρτητη Κίνηση Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου