"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν"
Μενέλαος Λουντέμης

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

ΑνακοίνωσηΣυναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Επειδή τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, παίρνοντας ταυτόχρονα θέση για τα τεκταινόμενα.
·         Αναβλήθηκε, δυστυχώς, η προγραμματισμένη για 26/2 συνάντηση μεταξύ του Περιφερειακού Διευθυντή, κλιμακίου της ΔΟΕ, των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου μας, των αιρετών ΑΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΠΕ και του Διευθυντή ΠΕ Καστοριάς, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Μοναδικό ζητούμενο  της συνάντησης ήταν η αποκατάσταση του απαραίτητου κλίματος δημοκρατικής/συλλογικής λειτουργίας,  ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με την απαραίτητη ηρεμία. Από τη ΔΟΕ μας διαβεβαίωσαν πως η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν, καθώς φαίνεται πως ο τρόπος που διοικείται η ΔΠΕ Καστοριάς, έχει αποκτήσει πλέον πανελλήνιο ενδιαφέρον.
·         Με πολύ μεγάλη προσοχή παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από την κινητοποίηση, που εξαγγέλθηκε για τις 2/3, από όλες τις συλλογικότητες των αναπληρωτών, με μοναδικό αίτημα «Μόνιμοι Διορισμοί». Σας υπενθυμίζουμε πως αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά, οι διάφορες ομάδες των συναδέλφων αναπληρωτών, από όλες τις ειδικότητες όλων των κλάδων, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, να ενώσουν τις φωνές τους και όλοι μαζί να συνδιοργανώσουν αυτή τη μεγάλη κινητοποίηση. Η Ανεξάρτητη Κίνηση Καστοριάς,  τάσσεται υπέρ του αγώνα των συναδέλφων μας, καθώς είναι ολοφάνερες οι τραγικές συνέπειες της παρατεταμένης αδιοριστίας. Θεωρούμε βέβαιο πως το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα καλέσει σε στάση εργασίας και σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΠΕ Καστοριάς, ώστε όλοι μαζί να ενισχύσουμε το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μας.
·         Χαιρετίζουμε την ψήφιση  του άρθρου 33, με το οποίο θεσπίζεται η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση, που θα ολοκληρωθεί σε βάθος τριετίας, ξεκινώντας από την επόμενη σχολική χρονιά. Με τον ίδιο νόμο καθορίζονται με σαφήνεια τα εργασιακά δικαιώματα τόσο των βρεφονηπιοκόμων για τις ηλικίες από 0 έως 4, όσο και των νηπιαγωγών από τα 4 έως τα 6 χρόνια. Έτσι ένα πάγιο αίτημα του κλάδου μας ικανοποιείται, ενώ ταυτόχρονα μπαίνει τέλος στις διαθέσεις κάποιων, που ονειρεύονταν  να υπαχθούν τα νηπιαγωγεία, ως δομή, στους Δήμους. Δεν πρέπει όμως να εφησυχάσουμε μέχρι την καθολική εφαρμογή της, αποκλειστικά και μόνο στο δημόσιο νηπιαγωγείο και μόνο από νηπιαγωγούς.
Συγχαίρουμε ιδιαιτέρως, όλους αυτούς που δούλεψαν ακούραστα, ώστε επιτέλους να γίνει πραγματικότητα η θέσπιση της δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης στο νηπιαγωγείο και αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ένα τέτοιο μέλος ανήκει στην Κίνησή μας.
·         Ακόμη, δεν μπορούμε να αποφύγουμε το  σχόλιο  πως τα πολιτικά κόμματα που δεν υπερψήφισαν τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση, είναι τα ίδια από τα οποία προέρχεται σχεδόν το σύνολο των δημάρχων όλης της χώρας. Αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στο επίτευγμα και απογυμνώνει τη ρητορική κάποιων παραταξιαρχών, που δεν μπορούν να χαρούν με αυτή την κατάκτηση.
·         Τέλος, συμπτωματικά, οι παρατάξεις στη ΔΟΕ, που δεν επιθυμούν να στηριχθεί ο αγώνας των αναπληρωτών με 24ωρη απεργία, πρόσκεινται στα ίδια πολιτικά κόμματα (ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ-ΠΑΣΚ).


Ανεξάρτητη Κίνηση Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου