Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Ανακοίνωση


                                                                                                                      3/7/2018

Αγαπητές  συναδέλφισσες και  αγαπητοί συνάδελφοι,
        Με έκπληξη παρατηρήσαμε τα άμεσα αντανακλαστικά της ΔΑΚΕ/ΠΕ Καστοριάς  σχετικά με κείμενο που υπογράφτηκε από μερίδα συνδικαλιστών, κάποιος από τους οποίους ανήκει στην ΑΕΕΚΕ (σε κεντρικό επίπεδο κι όχι της τοπικής κίνησης Καστοριάς), κείμενο που αφορά στη  συμφωνία των Πρεσπών σχετικά με την ονομασία του γειτονικού κράτους.
     Προφανώς, το πεδίο προσφέρεται αφενός για κομματικά παιχνίδια και πολιτικά οφέλη και οι αγαπητοί συνάδελφοι άδραξαν την ευκαιρία προκειμένου να συσπειρώσουν το ίδιο τους το κόμμα που άλλα έλεγε πριν ανοίξει το συγκεκριμένο ζήτημα και άλλα λέει τώρα και αφετέρου να φέρουν στην αγκάλη τους πρόσωπα που μετά βδελυγμίας αποκήρυσσαν στο πρόσφατο παρελθόν.  Μακάρι να είχαν τα ίδια αντανακλαστικά όταν η κυβέρνησή τους δίχασε τον κλάδο με όλα τα  επαίσχυντα μέτρα που εφάρμοσε.
      Ως Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Καστοριάς, δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά προς όλες τις κατευθύνσεις πως η κίνησή μας δημιουργήθηκε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, να κόψουμε την εξάρτηση και την καθοδήγηση  από τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια και ευθύνονται για την καταστροφή της. Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνουμε πως αν χρειαστεί δε θα διστάσουμε να κατακρίνουμε την ΑΕΕΚΕ, ακόμη και να αποχωρήσουμε από αυτή, αν τα συμφέροντα του κλάδου και της κοινωνίας είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή.
        Κλείνοντας, θα συνιστούσαμε στους συντάκτες της ανακοίνωσης, με την οποία μας εγκαλούν, να ανατρέξουν και  να μελετήσουν τις θέσεις  που κατά το παρελθόν πήραν οι πολιτικοί φορείς με τους οποίους τώρα ευθυγραμμίζονται. Προφανώς,  από τη φύση της ίδρυσης και της λογικής μας δεν θα εμπλακούμε σε εθνικοπατριωτικά κηρύγματα.
        Αγαπητοί συνάδελφοι της  ΔΑΚΕ, οι συνάδελφοι  που υπηρετούν στα σχολεία του νομού μας  έχουν και κρίση και μνήμη!

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου