Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Στις 8:15 το πρώτο κουδούνι στα σχολεία και τη νέα χρονιά


Διευκρινίσεις για το ωράριο λειτουργίας στα σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λυκεία) από τη νέα χρονιά έδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, είχε αναφέρει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να ξεκινούν τα μαθήματα στις 9 το πρωί κι όχι στις 8:15 που ίσχυε μέχρι τώρα.
Μιλώντας σήμερα (Δευτέρα) από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας κατά τη νέα σχολική χρονιά και συνεπώς το πρώτο κουδούνι θα σημάνει στις 8:15 το πρωί. 

Άσυλο και Νομική


Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
EUROKINISSI

Εξάλλου, η υπουργός μίλησε για άλλα θέματα της εκπαίδευσης που βρίσκονται στην επικαιρότητα. Πιο συγκεκριμένα, επανέλαβε ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα», διευκρίνισε ότι το σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων δεν θα αλλάξει για την ερχόμενη χρονιά και σημείωσε ότι θα προσληφθούν κανονικά 4.500 εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής. 
Αναφερόμενη, τέλος, στην υπόθεση της ίδρυσης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, υπογράμμισε ότι «η χώρα δεν χρειάζεται άλλους άνεργους δικηγόρους...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου