Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της εξίσωσης Κολεγίων και Πανεπιστημίων


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Την Τρίτη 21/1/2020 η κυβέρνηση προχωρά στην ψήφιση του νομοσχεδίου που εξισώνει τους τίτλους των κολεγίων με τα πτυχία των πανεπιστημιακών σχολών και χρίζει επαγγελματικά ισοδύναμους τους αποφοίτους των ιδιωτικών σχολών με αυτούς των ιδρυμάτων της δημόσιας εκπαίδευσης.

Με το άρθρο 50 του νομοσχεδίου προβλέπεται να γίνονται δεκτά από τον ΑΣΕΠ τα πτυχία των κολεγίων ακόμα και αν δεν έχουν εξασφαλίσει την ακαδημαϊκή αναγνώριση των πτυχίων τους μέσω ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης).

Και τα πτυχία αυτά όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου, θα δίνουν στους κατέχοντες τη δυνατότητα εργασίας στα Δημόσια Σχολεία! Θα υπάρχουν δηλαδή δάσκαλοι και καθηγητές απόφοιτοι Κολεγίων! Προστίθεται λοιπόν άλλο ένα προσόν στον υποψήφιο εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης : Το Ε9 της οικογένειάς του! Κι ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θεσμοθετήσει τη βάση του 10 στα δημόσια πανεπιστήμια, στα κολέγια θα υπάρχει η βάση των μερικών χιλιάδων ευρώ!

Η επαγγελματική εξίσωση των αποφοίτων των κολεγίων με τους αποφοίτους της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης υποβαθμίζει περαιτέρω τη δημόσια εκπαίδευση, οξύνει το πρόβλημα της ανεργίας των αποφοίτων των πανεπιστημίων και εμπορευματοποιεί την Παιδεία.

Η Εκπαίδευση δεν είναι προνόμιο των λίγων, αλλά υψηλό κοινωνικό αγαθό, το οποίο οι εκπαιδευτικοί του Δημόσιου Σχολείου υπερασπιζόμαστε και αγωνιζόμαστε να διαφυλάττουμε.

Αντιστεκόμαστε στην ψήφιση του νομοσχεδίου και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Συνάδελφοι, αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά και τώρα, ας ετοιμαστούμε για τα χειρότερα… Και δε θα αργήσουν…

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου