Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Καστοριάς για την Εργατική Πρωτομαγιά


Συναδέλφισσες συνάδελφοι ,  εργαζόμενοι , συνταξιούχοι, άνεργοι, νέες, νέοι,

Η Ανεξάρτητη Κίνηση ΕκπαιδευτικώνΚαστοριάς
τιμώντας το διαχρονικό σύμβολο των αγώνων, την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, απευθύνει σε όλους θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό και κάλεσμα, να σταθούμε δυνατοί και συσπειρωμένοι απέναντι στη νέα μεγάλη αυτή δοκιμασία και στις αντίξοες συνθήκες που προκάλεσε και στη Χώρα μας η υγειονομική κρίση του covid 19.
Σήμερα εν έτει 2020 και εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει όλη η υφήλιος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, να διεκδικήσουν τα αιτήματά της, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή της.

Η 1η του Μάη, είναι μέρα  ποτισμενη με το αίμα της εργατικής τάξης και πρέπει η σημερινή πρωτομαγιά να αποτελέσει  αφετηρία για πιο ουσιαστικούς, ενωτικούς, και μαζικούς αγώνες

Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωση μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας, σε μειώσεις μισθών και συντάξεων , στην καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων   καθώς και στην αντιδεοντολογική και ανήθικη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία , με κλειστά σχολεία.!!!!

Το δημόσιο σχολείο και η δημόσια υγεία και τα μάτια μας !!!!  

Η απάντηση δασκάλων και εργαζομένων, συνολικά,  πρέπει να είναι μία και μοναδική:  Να αποκρούσουμε άμεσα και  αποτελεσματικά αυτές τις πολιτικές.  Είναι καθήκον μας να υψώσουμε το γρηγορότερο το ανάστημά μας και να οργανώσουμε νέους αγώνες, που θα φωτίσουν το μέλλον μας με ελπίδα.


Η Ανεξάρτητη  Κίνηση  Εκπαιδευτικών Καστοριάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου