Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης για το πολυνομοσχέδιο


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΡΑ;

Το Υπουργείο Παιδείας, με μια πρωτοφανή κίνηση ανηθικότητας κι αντιδημοκρατικότητας, εν μέσω πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά , έθεσε για διαβούλευση πολυνομοσχέδιο που αποδομεί το δημόσιο σχολείο κι επιτίθεται χωρίς καμία φραγή στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Σε συνθήκες οικονομικής, κοινωνικής κρίσης, με ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας, σύμφωνα με τις ιατρικές εκτιμήσεις,  η κυβέρνηση αυξάνει τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από 22 σε 26.  Στα 7/θέσια και πάνω σχολεία κλείνει τα τμήματα που έχουν κάτω από 20 μαθητές και στα 2/θέσια νηπιαγωγεία κάτω από 16 νήπια.
Μια πρώτη εκτίμηση για την περιοχή μας, η εφαρμογή του νόμου θα οδηγήσει αμέσως σε μείωση 10 θέσεων δασκάλων και 5 Νηπιαγωγών. Το ντόμινο των μειώσεων περνά αυτόματα και σε όλες τις ειδικότητες.
Οι αναπληρωτές που δυστυχώς, λόγω αδιοριστίας, αποτελούν το 50% περίπου της εκπαιδευτικής κοινότητας, «οι άνθρωποι-βαλίτσες», θα οδηγηθούν σε απόλυση με αμφιλεγόμενη την επαναπρόσληψή τους.
Παραβλέπεται η ουσιαστική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και ανοίγει ο δρόμος για την αλλοίωση του χαρακτήρα του Νηπιαγωγείου και του αναλυτικού του προγράμματος  εισάγοντας  αυτοτελή γνωστικά αντικείμενα, χωρίς επιστημονική και παιδαγωγική τεκμηρίωση.
Ταυτόχρονα προβλέπονται μέσω της αξιολόγησης  η κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων με μετρήσιμους δείκτες για όλες τις πτυχές του εκπαιδευτικού έργου, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, η αποτίμηση του έργου της σχολικής μονάδας με τη συμμετοχή των δήμων και των γονέων, η   σύνταξη Κανονισμού Λειτουργίας της σχολικής μονάδας και η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση από το ΠΕΚΕΣ και το ΙΕΠ.
Το σύνολο του πολυνομοσχεδίου λειτουργεί ως πολυμηχάνημα που επηρεάζει οριζόντια και κάθετα την εκπαιδευτική πυραμίδα και όλους σχετίζονται με αυτήν.
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε.  Καστοριάς στηρίζει κάθε ενημερωτική δράση για τον χαρακτήρα του νομοσχεδίου και απευθύνεται σε συναδέλφους, γονείς, εργαζόμενους, ώστε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή.
Τα πρωτοβάθμια όργανα να αναλάβουν και να εξειδικεύσουν δράσεις στο Νομό μας, σύμφωνα με την απόφαση της ΔΟΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου