Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Απάντηση στην ΠΔΕ: «Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό»

 

Μετά τα δύο ερωτήματα που δημόσια υποβάλαμε, τόσο στην Περιφερειακή Δ/νση Δ. Μακεδονίας, όσο και στη ΔΠΕ  Καστοριάς, η ΠΔΕ. προς τιμή της, έστειλε απάντηση με  ημερομηνία 16-6-21/3569, την οποία και σας  επισυνάπτουμε  για να εξαχθούν τα ανάλογα συμπεράσματα.

Διαπίστωσή μας είναι ότι δεν προσεγγίζεται καθόλου η ουσία του όλου θέματος  και φυσικά οι σημαντικές πτυχές της δικαιοσύνης, της ισονομίας και ισοπολιτείας.  Η μονομερής  επιστράτευση του νομικού οπλοστασίου, διανθισμένο με ημερομηνίες  ( προνομιακό πεδίο της εκάστοτε εξουσίας), αναδεικνύει την έλλειψη αρχών και αξιών και  στην προκειμένη περίπτωση την κακή έως καμία σχέση με την εκπαίδευση και την εκπαιδευτική διαδικασία. Η επισύναψη της απάντησης αποσκοπεί στο να αποκτηθεί από όλους  και όλες μας  ιδία αντίληψη.

Σιγή ιχθύος στο 2ο ερώτημα από τη μεριά της ΔΠΕ Καστοριάς, αλλά και από τα μέλη που πλαισιώνουν το χωρίς αιρετούς Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι το Δ.Σ είναι συνδικαλιστικό όργανο και οφείλει να υλοποιεί τις αποφάσεις που έχει πάρει η ΔΟΕ για τη στήριξη που παρέχουν τα μέλη του Συλλόγου στην πολιτική της καρατόμησης του θεσμού των αιρετών.

Συνάδελφοι/σσες, μαζί με τις ευχές μας για ένα καλό καλοκαίρι, με υγεία, τονίζουμε ότι πρέπει να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση, γιατί εν μέσω του Αλωνάρη και ενώ όλοι/ες θα προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε δυνάμεις μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά, το Υπουργείο θα βρει και πάλι την ευκαιρία να ψηφίσει σημαντικότατα νομοσχέδια, που θα ανατρέπουν εργασιακά δικαιώματα και θα χειραγωγούν τον εκπαιδευτικό.

 

ΚΑΛΟ  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


Ακολουθεί η προηγηθείσα απάντηση της  ΠΔΕ


Τα ερωτήματα που είχε θέσει αρχικά η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ : 


Δύο ερωτήματα που περιμένουν απάντηση


α) Προς  τον Πρόεδρο και τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου :

Γιατί  άραγε το ΠΥΣΠΕ Καστοριάς  συνεδρίασε  στις  28-4-2021,  μέσα στις διακοπές του Πάσχα (πρώτο και μοναδικό   στη Δυτ. Μακεδονία και πιθανόν και σε όλη την Ελλάδα),  προχωρώντας στη λήψη αποφάσεων για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών,  τη στιγμή μάλιστα που ήταν προ των πυλών η υλοποίηση των προτάσεων  του  Δ/ντή της  Π.Ε. Καστοριάς, που συνδέονται αυτόματα με νέες υπεραριθμίες (ίδρυση πειραματικών-συγχωνεύσεις-υποβιβασμοί σχολείων);                                                                                                                                                     


β) Προς τον Περιφερειακό Δ/ντή Πρωτ. και Δευτ. Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας :

Από τη στιγμή που στις 11-5-2021 ανακοινώθηκε η ίδρυση πειραματικών (10ο Δ.Σ. και 9ο Νηπ. Καστοριάς), άρα με δεδομένες υπεραριθμίες, γιατί στις 17-5-2021 επικυρώθηκαν εκ μέρους του Περιφ. Δ/ντή οι αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς κάνοντας πραγματικότητα την άνιση και αναξιοκρατική αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών;

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Ακόμη και αν τα νομικά τμήματα αποφανθούν για το σύννομο της υπόθεσης, δεν παύει αυτή η μεθόδευση να βρίσκεται στον αντίποδα της δημοκρατίας, της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης, της ανιδιοτέλειας κτλ. κτλ.



Καστοριά 7-6-2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου