Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Εκλογές συλλόγου 2022

 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΣ: Διοικητικό Συμβούλιο  Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καστοριάς

Κοινοποίηση : Εκπαιδευτικούς Π.Ε. Καστοριάς


Με απόφασή σας , την οποία δημοσιοποιήσατε, ορίσατε ημερομηνία εκλογών για το  Σύλλογο  στις 18 Φεβρουαρίου 2022. Έτσι φαίνεται να λαμβάνει τέλος  η απουσία συνδικαλιστικής εκπροσώπησης μας.

Πέραν αυτού, στην απόφαση σας  εμπεριέχεται παράγραφος στην οποία καθορίζετε τη διαδικασία των εκλογών. Ένα γεγονός που υπερβαίνει τις αρμοδιότητες ενός Δ.Σ και υποσκελίζει  το καταστατικό, στο οποίο προβλέπονται οι διαδικασίες οι οποίες  πρέπει να ακολουθηθούν  σε κάθε περίπτωση. Το άρθρο 20  και  η παράγραφος ιστ΄ του καταστατικού είναι σαφέστατη.

 Η κατάρτιση ενός και μόνο ψηφοδελτίου (ενιαίο) δεν είναι θέμα τεχνικό, ούτε ανήκει στη δικαιοδοσία κανενός από τα προβλεπόμενα όργανα του Συλλόγου. Παρά είναι αποτέλεσμα προηγηθείσας συζήτησης  των παρατάξεων ή μεμονωμένων ατόμων που προτίθενται να συμμετέχουν στις εκλογές.

Παίρνοντας υπόψη τις μεγάλες αδυναμίες που προέκυψαν από τις προηγούμενες εκλογές  που είχαν  σαν αποτέλεσμα τη λειψή έως ανύπαρκτη συνδικαλιστική μας εκπροσώπηση για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουμε να προτείνουμε :

Την άμεση συνάντηση – διαβούλευση  των υφιστάμενων παρατάξεων ( π.χ. εκλογές αιρετών) και των μεμονωμένων υποψηφιοτήτων, προκειμένου:

1. Στη συνάντηση να κατατεθεί η έμπρακτη στήριξη – υποστήριξη ενός ενιαίου ψηφοδελτίου, με τη συμμετοχή ικανού αριθμού υποψηφιοτήτων , για να μην παρατηρηθεί η απογύμνωση του οργάνου  που προέκυψε λόγω αδυναμίας αναπλήρωσης παραιτήσεων ( προσωπικά θέματα κτλ)

2. Με δεδομένη την εχθρική πολιτική που βιώνουμε,  καλούμαστε να αναδείξουμε ένα συνδικαλιστικό όργανο και όχι μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων ή τεχνοκρατών. Κατά συνέπεια η συζήτηση πρέπει να αποσαφηνίσει δύο κορυφαία ζητήματα της περιόδου, όπως ενδεικτικά αναφέρουμε:

Ποιες είναι οι απόψεις μας για το φλέγον θέμα της αξιολόγησης.

Ποιες είναι οι απόψεις μας απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα του νόμου Χατζηδάκη, που καταργεί συνδικαλιστικά δικαιώματα και υποχρεώσεις.

 Με την έννοια αυτή το Δ.Σ. ας αναλάβει  αυτή το διαβουλευτική διαδικασία, ακόμα και αν χρειάζεται  η εκλογική διαδικασία να μετατεθεί και 3-4 μέρες.

Όλα τα παραπάνω σαφώς συναρτώνται από την κατάρτιση ενός και μοναδικού ψηφοδελτίου ( άρθρο 20 & ιστ.)

Σε αναμονή πρωτοβουλίας σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου