Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Η Δημόσια Εκπαίδευση βάλλεται - Αντιδρούμε με ενότητα και αποφασιστικότητα

 

Τη σχολική χρονιά που διανύουμε οι συνθήκες της πανδημίας λειτούργησαν και αξιοποιήθηκαν ως Δούρειος Ίππος προκειμένου η κυβέρνηση και το Υπουργείο να ξεδιπλώσουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την εχθρική – διαλυτική πολιτική  απέναντι  στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Αύξηση του αριθμού μαθητών/ νηπίων ανά τάξη. Αντικατάσταση με τη μέθοδο του διορισμού των Διευθυντών Εκπαίδευσης και των διορισμένων μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Επιμονή του Υπουργείου για αναγνώριση των φερόμενων ως αιρετών που προέκυψαν από τις εκλογές- παρωδία του Νοέμβρη, όπου σύσσωμος ο κόσμος της Εκπαίδευσης γύρισε την πλάτη στην προσπάθεια περιστολής των συνδικαλιστικών του δικαιωμάτων. Τηλεκπαίδευση χωρίς να εξασφαλιστεί η καθολικότητα με τον εξοπλισμό όλων μαθητών και εκπαιδευτικών με τα κατάλληλα μέσα.  Αύξηση των ωραρίου των Νηπιαγωγείων. Αυτά είναι τα ενδεικτικά «κατορθώματα της κυβέρνησης.

Οι μόνοι που πανηγύρισαν αυτό το χρονικό διάστημα ήταν οι σχολάρχες που τους άνοιξαν τον δρόμο να περικόψουν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Το 2021 πήρε τη σκυτάλη από το 2020 με νομοθετήματα του τύπου: Στα πανεπιστήμια βάση εισαγωγής, ελεύθερη όμως εισαγωγή στα κολλέγια αν το Ε1 είναι επαρκώς φορτωμένο. Πανεπιστημιακή αστυνομία ( Ο Υφυπουργός τη θυμάται από το …..1969), με τους προέδρους των ειδικών φρουρών και των ειδικών σωμάτων της αστυνομίας να αποκτούν  πρώτο τραπέζι τηλεπαράθυρο και την πανεπιστημιακή κοινότητα απούσα. Φιμωμένη και από τα στρατευμένα ΜΜΕ.

Η αξιολόγηση-χειραγώγηση είναι αυτή που ακολουθεί και καλούμαστε όλοι ( διευθυντές- εκπαιδευτικοί) να την ακυρώσουμε στην πράξη και να μην αφήσουμε την παραμικρή χαραμάδα εφαρμογής. Να αγωνιστούμε κατά της κατάταξης σχολείων και εκπαιδευτικών, κατά της υποβάθμισης του Δημόσιου Σχολείου που θα οδηγήσει στην ελλιπή χρηματοδότησή του και στο άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα σε προνομιούχα και μη προνομιούχα παιδιά. Η απόφαση της ΔΟΕ είναι συγκεκριμένη και σαφής. ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ, χωρίς μισόλογα και αστερίσκους.

Σε ό,τι αφορά τα Υπηρεσιακά Συμβούλια η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ από τον Οκτώβριο που πήρε απόφαση η ΔΟΕ για μη συμμετοχή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία – παρωδία, τοποθετήθηκε με απόλυτη σαφήνεια και έδωσε τη μάχη δίπλα στο 95% που έστρεψε την πλάτη στο Υπουργείο και στους μύχιους στόχους του για αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος. Το αποτέλεσμα άλλωστε είναι ενδεικτικό ή ίσως αποκαλυπτικό. «Καταφέραμε» να εισπράξουμε 2 ψήφους από τους 500 ή τους 41 που συμμετείχαν.

Τώρα ήρθε η ώρα να σταθούμε ξεκάθαρα στην υπεράσπιση του θεσμού των αιρετών και να μην μείνει κανένα περιθώριο έμμεσης  αναγνώρισης  ενός ΠΥΣΠΕ αντιδημοκρατικής κοπής.  Γυρνάμε την πλάτη στην  πολιτική που γυρίζει το πολιτικό σύστημα αρκετές δεκαετίες πριν.

Καμιά συνεδρίαση δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί. Η οποιαδήποτε, έστω κι ελάχιστη, συμμετοχή  «αιρετών» ( τακτικών- αναπληρωματικών), διορισμένων (τακτικών – αναπληρωματικών) σε συνεδρίαση θα εκπέμψει λανθασμένα και θολά μηνύματα.

ΣΗΜΕΡΑ, όχι ΑΥΡΙΟ, παραίτηση  ΟΛΩΝ.Το συνδικαλιστικό μας όργανο να οργανώσει με όποιον πρόσφορο τρόπο συνδικαλιστικές δράσεις ενημέρωσης και στήριξης των αποφάσεων της ΔΟΕ και ταυτόχρονα των εκπαιδευτικών.

Ο δρόμος είναι χαραγμένος από το ’13-’14 με τον αγώνα που έδωσε ο κλάδος κατά της αξιολόγησης του Αρβανιτόπουλου. Είμαστε και πάλι εδώ! Ακολουθούμε τον ίδιο δρόμο με ενότητα και αποφασιστικότητα.

Η αξιολόγηση-χειραγώγηση δεν θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου