Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενωμένοι


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Συναδέλφισσες-οι
Η συντριπτική πλειοψηφία των Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων συμμετέχουν στην απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης!
Ούτε πήγαν σε προαξιολογικές συναντήσεις, ούτε δέχτηκαν να ενημερωθούν  τηλεφωνικά ,ούτε πήραν μέρος σε  τηλεδιάσκεψη, ούτε μπήκαν στην πλατφόρμα ,ούτε  πήραν προσωπικούς κωδικούς ,ούτε καταχώρισαν portfolio ή άλλα στοιχεία...
Οι πιέσεις από τα στελέχη  εντείνονται τις τελευταίες μέρες  με άμεσο ή έμμεσο τρόπο αλλά εμείς

ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ !
Για τους λίγους που επέλεξαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τη συλλογική στάση  και προχώρησαν στη διαδικασία αξιολόγησης  έληξε χθες Τετάρτη 3/12 η προθεσμία για την καταχώριση  στην πλατφόρμα αξιολόγησης εκείνων  τα στοιχείων  που θεωρούσαν  ότι θα πρέπει να θέσουν υπόψη των αξιολογητών τους (portfolio). Από την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2014, οι αξιολογητές θα καταχωρίζουν στη πλατφόρμα αξιολόγησης τις αξιολογήσεις τους, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Συνεπώς τα αρχεία των στοιχείων του portfolio κ.α στην πλατφόρμα  που είναι τώρα σε word θα  μετατραπούν άμεσα σε pdf για την τελική αξιολόγηση.
Οι αξιολογητές ειδικά των Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων  έπαθαν πανωλεθρία! Τόσον καιρό ετοιμάζονταν γι αυτή την ώρα της αξιολόγησης και αποστήθιζαν το - ομολογουμένως δύσκολο - ΠΔ152/13 για την αξιολόγηση, αλλά τώρα όλα γκρεμίστηκαν!  Άφαντες οι Προϊσταμένες...
Σε ολόκληρες περιφέρειες σχολικών συμβούλων προσχολικής αγωγής δυναμικότητας 100 και περισσοτέρων Προϊσταμένων εμφανίστηκε μονοψήφιος αριθμών Νηπιαγωγών κυρίως από ιδιωτικά σχολεία! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ!
Οι σύμβουλοι περίμεναν  στα γραφεία τους τις-τους Νηπιαγωγούς που είχαν προσκαλέσει , αλλάζοντας ημερομηνίες για «ημετέρους» αλλά δεν εμφανιζόταν Νηπιαγωγός, ούτε για δείγμα!
Μάλιστα έχουμε και περιπτώσεις όπως αυτή που πήγε Νηπιαγωγός για ενημέρωση και έφυγε τρέχοντας στα πρώτα λεπτά! ενώ η σύμβουλος την κυνηγούσε για  να υπογράψει ότι ενημερώθηκε!
Αξίζει πραγματικά  όλη η εκπαιδευτική κοινότητα  να παραδειγματιστεί από τη δύναμη ψυχής που δείχνουν  οι Νηπιαγωγοί αυτή τη στιγμή, που διανύουμε ένα από τα κρισιμότερα σημεία της διαδικασίας της αξιολόγησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι  αρκετοί συνάδελφοι αποχωρούν ακόμα και  τώρα  από τη διαδικασία  , ενισχύοντας το ρεύμα αντίστασης  κατά  της επιβολής της αξιολόγησης-διάλυσης του Δημόσιου Σχολείου
ΟΙ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ  :
Ø αγνόησαν την όλη διαδικασία αξιολόγησης  η οποία προσβάλλει την προσωπική και την εκπαιδευτική τους αξιοπρέπεια και δήλωσαν συμμετοχή στην απεργία-αποχή. 
Ø σημειώνουν ιστορικά ποσοστά  συσπείρωσης και  συλλογικής δράσης  και δημιουργούν  νέα δεδομένα για την εκπαίδευση και τους συλλογικούς αγώνες 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ !
Προσοχή!
 Καμιά νηπιαγωγός προϊσταμένη δεν πρέπει να απαντήσει πάνω σε φόρμα εντύπου της Διεύθυνσης για προαξιολόγηση ή αξιολόγηση ή ενημερωτική συνάντηση ή οτιδήποτε σχετικό ή  να συμπληρώσει κάποιο  έντυπο. Σε απάντηση των εγγράφων που αποστέλλονται από κάποιες Διευθύνσεις στην Ελλάδα στις Προϊσταμένες με βάση  τις αποφάσεις της ΔΟΕ, προτείνουμε, όλες οι νηπιαγωγοί που καλούνται  εγγράφως να απαντούν με το παρακάτω κείμενο.
ΘΕΜΑ : Απάντηση σε έγγραφο.
ΣΧΕΤ : (αναγράφεται ο αρ.πρ. και το θέμα του εγγράφου)
Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό έγγραφό σας, σας γνωρίζω ότι δεν θα ανταποκριθώ στην πρόσκλησή σας γιατί απέχω και δεν συμμετέχω στις διαδικασίες της αξιολόγησης, υλοποιώντας την με αρ. πρωτ. 1201/31-10-2014  απόφαση του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας  η οποία εξωδίκως κοινοποιήθηκε στους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενωμένοι στηρίζοντας τις συλλογικές αποφάσεις!
   Καλούμε τη ΔΟΕ να συγκεντρώσει τα στοιχεία συμμετοχής στην απεργία-αποχή  των Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα και να τα δημοσιοποιήσει άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου