"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν"
Μενέλαος Λουντέμης

Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Ανακοίνωση


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Επειδή το ήθος και η ευπρέπεια, από κάποιους, θεωρούνται αδυναμία, θα θέλαμε να κάνουμε κάποια σχόλια σε σχέση με τις ανακοινώσεις των συναδελφισσών αντιπροσώπων στην 86η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Η πρώτη –χρονικά- ανακοίνωση σας ενημερώνει για το γεγονός πως παράλληλα με τη Γ.Σ. της ΔΟΕ, σε άλλο χώρο, γινόταν συνάντηση κάποιων νηπιαγωγών, για να συζητήσουν διεξοδικότερα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νηπιαγωγείο. Επιχειρείται όμως να εννοηθεί πως στη συνάντηση αυτή υπήρχαν νηπιαγωγοί από συγκεκριμένες παρατάξεις. Η αλήθεια είναι πως στη συνάντηση αυτή δεν είχε παραταξιακό χαρακτήρα γι’ αυτό και υπήρχαν νηπιαγωγοί από ΟΛΕΣ σχεδόν τις παρατάξεις, κάτι που εντέχνως αποκρύπτεται.
Περισσότερο όμως θα θέλαμε να σχολιάσουμε την τοποθέτηση της αντιπροσώπου που χαρακτηρίζει «όνειδος τον συνδικαλιστικό πολιτισμό που πρεσβεύει η ανεξάρτητη αριστερά». Όνειδος αγαπητοί συνάδελφοι είναι να υπηρετείς τις παρατάξεις που είναι  εκφραστές, εισηγητές και εκπρόσωποι του λεγόμενου Πολυδύναμου Νηπιαγωγείου και ταυτόχρονα να κάνεις πως κόπτεσαι για τις θέσεις εργασίας των νηπιαγωγών. Όνειδος είναι να ζητάει η ΚΕΔΕ τα νηπιαγωγεία να περιέλθουν υπό την ευθύνη των Δήμων και εσύ να υπηρετείς τις παρατάξεις που πρεσβεύουν πως «δεν υπάρχει θέμα» και πως το «θέμα είναι λυμένο». Τέλος, συνάδελφοι, όνειδος είναι να υπηρετείς πιστά, εκείνες τις κομματικές συνδικαλιστικές παρατάξεις , που ταυτίζονται με τα κόμματα, από τα οποία προέρχεται το σύνολο σχεδόν των Δημάρχων, που συναποτελούν την ΚΕΔΕ και ταυτόχρονα να ψάχνεις να βρεις εχθρούς στις ανεξάρτητες συνδικαλιστικές παρατάξεις.
Μια τέτοια ανεξάρτητη συνδικαλιστική παράταξη (ΑΕΕΚΕ) πρότεινε στη Γ.Σ.  να διεκδικηθεί η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ κατοχύρωση τη δίχρονης δημόσιας δωρεάν φοίτησης  στα νηπιαγωγεία και να μπει στο διεκδικητικό πλαίσιο,  συνάντησε  όμως την άρνηση  από τις κυρίαρχες  συνδικαλιστικές παρατάξεις. Είναι αυτονόητες οι προεκτάσεις μιας τέτοιας διεκδίκησης.
Η δεύτερη ανακοίνωση, με μεγάλη μας έκπληξη, διαπιστώσαμε πως πρόκειται  ουσιαστικά για μια ευχαριστήρια επιστολή προς τις κομματικές παρατάξεις της ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ, της ΔΑΚΕ και της Πρωτοβουλία (ΛΑΕ), επειδή «στήριξαν με ολοφάνερο τρόπο τα αιτήματά ΜΑΣ» (είναι ολοφάνερη η στόχευση στα μέλη του Σ.Α.Τ.Ε.Α.). Λίγο νωρίτερα βέβαια παραδέχεται πως «νιώθει τυχερή που συνέβαλε να ικανοποιηθεί ένα χρόνιο αίτημά μας, το οποίο ΔΕ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ». Αλήθεια η συναδέλφισσα δε γνωρίζει ποιοι κατέχουν τις θέσεις στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, όλα αυτά τα χρόνια;  Πραγματικά δε θα θέλαμε να ξέρουμε τι σκέφτονται οι αδιόριστοι, αναπληρωτές της Ε.Α.Ε. που οργώνουν την Ελλάδα και επιδοτούν την προϋπηρεσία τους (δε δουλεύουν όλοι στον τόπο συμφερόντων τους), διαβάζοντας αυτή την ευχαριστήρια επιστολή. Προφανώς πρόκειται για μια προσπάθεια να δοθεί «άφεση αμαρτιών» και να εξιλεωθούν όσοι με τις παραλήψεις τους, συνέβαλαν να φτάσει η Ε.Α.Ε. σε αυτό το σημείο.
Συνάδελφοι, όσο αφελής και να είναι κάποιος, δε μπορεί να πιστέψει πως οι άλλες παρατάξεις που δεν ψήφισαν τη συγκεκριμένη εισήγηση, αποτελούν εχθρούς της ειδικής αγωγής. Όλοι συμφωνούν με αιτήματα όπως η ύπαρξη σύγχρονου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της ΕΑΕ, αύξησης της χρηματοδότησης, έγκαιρης στελέχωσης, μαζικούς διορισμούς με βάση το πτυχίο και όλα αιτήματα που περιλαμβάνονται στην πρόταση του εισηγητή. Αυτό που σε καμία περίπτωση, ως αντιπρόσωποι της Ανεξάρτητης Κίνησης Καστοριάς ,δε θα δεχόμασταν  να στηρίξουμε, είναι φαινόμενα ανθρωποφαγίας και συντεχνιακού συνδικαλισμού. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να εκληφθεί το αίτημα να επαναφερθεί το άρθρο 56 του ν.3966/2011 που προβλέπει τη ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ των οργανικών θέσεων των δομών της ΕΑΕ, σε οργανικές θέσεις ΠΕ61 και ΠΕ71, χωρίς προηγουμένως να ληφθεί μέριμνα για όλους τους συναδέλφους που κατέχουν αυτές τις θέσεις.
Τέλος θέλουμε με κατηγορηματικό τρόπο να πούμε, πως γνωρίζαμε ποια παράταξη θα στήριζε οποιοσδήποτε αντιπρόσωπος  και να εκλεγόταν από την παράταξη Ελεύθεροι και Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί Π.Ε., πολύ ΠΡΙΝ καν η ίδια η αντιπρόσωπος, δηλώσει τη συμμετοχή της ως υποψήφια της συγκεκριμένης παράταξης (ο νοών νοείτω).
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
είναι πλέον ξεκάθαρο πως η ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ εκπροσωπείται στην Καστοριά, από δύο διαφορετικές, κατά τα άλλα… ανεξάρτητες, παρατάξεις, οι οποίες σαν ΣΙΑΜΑΙΑ ΑΔΕΡΦΑΚΙΑ προσπαθούν, ο καθένας με το δικό του στόμα, να υπονομεύσουν την ακομμάτιστη, την ανεξάρτητη και αυτόνομη δράση της Ανεξάρτητης Κίνησης  Καστοριάς.
Σας καλούμε να περιφρουρήσετε ότι πιο αγνό και αληθινό υπάρχει στον συνδικαλισμό του τόπου μας και να μην παρασύρεστε από κάτι ευκαιριακούς ανεξάρτητους που αλλάζουν όνομα στις παρατάξεις τους σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και που θέλουν τον συνδικαλισμό να είναι έρμαιο των κομμάτων και των κομματαρχών.

                                                                                                 Μπέλλος Σταύρος
                                                                                                Αντιπρόσωπος της 86ης Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
                                                                                Εκλεγμένος με την Ανεξάρτητη Κίνηση Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου