Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ





Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς διατυπώσαμε τις ευχές μας ώστε να είναι δημιουργική, με ένα δημόσιο σχολείο αναβαθμισμένο και δημοκρατικό, χωρίς προβλήματα λειτουργίας. Οι επιφυλάξεις μας για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης – μετά την άρνησή της να προχωρήσει σε άμεσους διορισμούς, σε κενά που για δεκαετίες υπάρχουν - δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν πάρα πολύ σύντομα και τα πρώτα σύννεφα στον ορίζοντα αποτελούν μια ζοφερή πραγματικότητα για την Καστοριά.

Προκειμένου να γίνουν οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ δηλώθηκαν αρχικά 8 λειτουργικά κενά δασκάλων (ΠΕ70). Στις αποσπάσεις προς τις Διευθύνσεις που ακολούθησαν, αποσπάστηκαν 5 δάσκαλοι, ένας για το πειραματικό και τέλος ακόμη 6 για το εξωτερικό. Έτσι τα κενά με απλή αριθμητική ( η ανάλυση στη διάθεση του καθένα) είναι πλέον 12 ΠΕ70.

Κι ενώ όλοι περίμεναν να καλυφθούν οι 12 ελλείψεις, στη 2η φάση των προσλήψεων προσλαμβάνονται τρεις νηπιαγωγοί , μία θεατρολόγος και μόνο μια δασκάλα! Γιατί λοιπόν αυτά τα εκ του νόμου οριζόμενα λειτουργικά κενά, δεν καλύπτονται; Είναι δυνατόν να αποσπώνται συνάδελφοι σε σχολικές μονάδες του εξωτερικού και να μην αναπληρώνονται;

Οι μηδαμινές αυτές προσλήψεις αποτελούν τον τραγέλαφο μιας πολιτικής, που οποιαδήποτε προσπάθεια διαχείρισης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και των λειτουργιών του.

Όλοι οι ενεργοί εκπαιδευτικοί βιώνουμε καθημερινά τη σχολική πραγματικότητα και γνωρίζουμε καλά τι υπάρχει πίσω από τους απλούς αριθμούς του myschool, σε αντίθεση με πολλούς διαχειριστές και διαμορφωτές της εκπαιδευτικής πολιτικής. Γνωρίζουμε τις ανάγκες, τις δυσκολίες, τις ιδιαιτερότητες και τα κομβικά σημεία της εκπαιδευτικής πραγματικότητας.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ, μπροστά στα νέα δεδομένα, καλεί το Δ.Σ του Συλλόγου μας, τους εκπροσώπους μας στο ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ και τις παρατάξεις, που είναι οργανικό κομμάτι του κλάδου, σε μια από κοινού αντίδραση προκειμένου να μπει φρένο σε αυτήν την πολιτική.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ θα συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία των σχολείων μας, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα συνυπογράψει: λειτουργικές υποβαθμίσεις, συμπτύξεις τμημάτων, υπολειτουργίες ολοημέρων κτλ.
Μια τέτοια πρόταση θα βρει τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και κάθε δημοκρατικό πολίτη του τόπου, απέναντί της…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου