Ø Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ στον Κλάδο μας απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την εξόντωση του Εκπαιδευτικού.

Ø Αποζητούμε την απαλλαγή του κλάδου από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι δέσμιες κομματικών συμφερόντων προκειμένου να αλλάξει πλεύση το συνδικαλιστικό κίνημα, να πράττει και να φέρεται αδέσμευτα και αγωνιστικά ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών επιλογών.


Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους


Συνάδελφοι/ισσες                                 

Όλους/ες μας μας απασχολεί την τελευταία τριετία η ιδιαίτερη κατάσταση και οι συνθήκες που βιώνει η εκπαιδευτική κοινότητα της Α/θμιας εκπαίδευσης στην Καστοριά. Κρίνεται περιττό να περιγραφούν τα χαρακτηριστικά και οι επιπτώσεις που επιφέρει η άσκηση της διοίκησης, όπως αυτή υλοποιείται από τη ΔΠΕ Καστοριάς.

Αισθανόμενοι τις ευθύνες που έχουμε απέναντι στους συναδέλφους/ισσες και δείχνοντας αρχικά κάποια ανοχή σε σειρά ενεργειών, οι εκπαιδευτικοί της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗΣ θεωρούμε ότι όλοι/ες μας, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε και πρωτίστως οι θεσμικοί παράγοντες (αιρετοί και μη), θα πρέπει να αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί και συντονισμένα να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ώστε να αποτραπούν οι περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις από το είδος της εκπαιδευτικής διοίκησης που ασκείται.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ, ως συνδικαλιστική παράταξη, αναλαμβάνει το μέρος της ευθύνης που της αναλογεί και για τον λόγο αυτό στηρίζει την ενέργεια του εκλεγμένου αιρετού της στο ΠΥΣΠΕ Καστοριάς, ο οποίος αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου στο υπηρεσιακό συμβούλιο, ενημέρωσε εγγράφως την Περιφερειακή Δ/νση Δ. Μακεδονίας για τις δυσλειτουργίες, παρατυπίες αλλά και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί. Με την κίνηση αυτή ευελπιστούμε ότι θα δοθεί το έναυσμα και θα εξεταστούν σοβαρότατα ζητήματα που αφορούν διοικητικές πράξεις κι ενέργειες του Δ/ντή Π.Ε. Καστοριάς.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις θεωρούμε ότι μπαίνουμε όλοι/ες στον αστερισμό των πράξεων και όχι των γενικών διαπιστώσεων και των αναποτελεσματικών-ανέξοδων προφορικών περιγραφών. Τα λόγια από μόνα τους, στο τέλος της ημέρας, στην ουσία "στηρίζουν" μια κατάσταση.

Καλούμε τους αιρετούς ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις να πάρουν θέση.

Αν πραγματικά επιθυμούμε να αλλάξει η ρότα της διοίκησης και το υπηρεσιακό συμβούλιο να λειτουργεί αποτελεσματικά, αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από συγκεκριμένες πράξεις και πρωτοβουλίες.


Με εκτίμηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου